ISSN 2457 - 3973

Tânăr prins drogat la volan, în Piatra-Neamț

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat, sâmbătă, în trafic, un tânăr, de 23 de ani, din localitatea Rediu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Tineretului din Piatra Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă pentru o substanță.

”Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a prezenței substanţelor psihoactive”, a delarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, agentul șef adjunct Georgiana Moșu.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț reiterează faptul că substanțele psihoactive influențează comportamentul conducătorului auto, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, acesta nemaiputând fi stăpân pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

De asemenea, conducătorul auto care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, de cele mai multe ori finalitatea fiind producerea unui accident rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Legislația rutieră incriminează ’’conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe’’ în articolul 336, alin. 2 din Codul Penal.

Articolul anterior

Prins în Piatra-Neamț cu adeverință falsă că ar fi angajatul unei societăți

Articolul următor

ACUM Cod Portocaliu de furtună pentru mai multe localități din Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *