NewsAllert :

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

FOTO Maşină răsturnată la Răuceşti. Şoferul a fost rănit.

Patru minori din Piatra-Neamţ, cu vârste între 14 şi 17 ani, au tâlhărit mai multe persoane

  • 12 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Tentativă de fraudare la Bacalaureat dejucată de Poliția Economică Neamț!

Cel puțin 4 absolvenți ai Liceului de la Borca au intrat într-o încurcătură cu iz penal fiind suspectați că au încercat să fraudeze, miercuri, examenul de bacalaureat. Se pare că cei 4 nu ar fi reușit de unii singuri să își ducă planul la final fără sprijinul cel puțin a 2 cadre didactice supraveghetoare. Este interesant cine le-ar fi dictat prin telefon, acestora, rezolvarea subiectelor la proba de matematică.

Totul a început cu o plângere depusă, marți, la Poliție, de către un coleg din mass-media locale. Sesizarea a ajuns la Serviciul Poliției Economice, fiind vorba de sume de bani la mijloc. Astfel, ofițerii conduși de comisarul șef Ioan Pânzariu au mers la pont și nu mică le-a fost mirarea să constate că sesizarea era întemeiată.

”Din ce știu, ancheta Poliției nu implică deloc Inspectoratul Școlar, și nu ar avea de ce pentru că tezele din Neamț nu se corectează tot în Neamț. Așadar este vorba de 4 candidați care au ieșit din sala de examen, pe rând, și au mers la toaletă. Acolo erau așteptați de polițiști care au constatat că tinerii au asupra lor telefoane mobile și căști, lucru interzis categoric. Aparatele telefonice au fost confiscate și vor fi supuse expertizării. Mai mult nu știu nimic pentru că ancheta este derulată de Serviciul Poliției Economice. Cel puțin asta mi-a comunicat domnul comisar șef Ioan Pânzariu”, a declarat, pentru newsallert.ro, inspectorul școlar județean Viorel Stan.

Dacă se confirmă, acesta este cel mai important caz de tentativă de fraudare a examenului de bacalaureat din ultimii 25 de ani. Cei 4 candidați au fost eliminați din examenul de bacalaureat dar față de ei s-a deschis și o anchetă penală.

Dacă faptele se confirmă, probabil că ancheta va fi preluată de DNA dat fiind faptul că este vorba de fapte de corupție.

Alți 3 candidați au fost eliminați, miercuri, din examen, pentru tentativă de fraudare. Doi dintre aceștia susțineau examenul la Bicaz și au fost prinși schimbând ciornele între ei iar al treilea era la Liceul ”Miron Costin”din Roman și i-a sunat telefonul în timpul examenului.

Articolul anterior

Cei 2 șoferi implicați în accidentul din Piatra-Neamț nu erau sub influența băuturilor alcoolice

Articolul următor

Centru de Permanență în cartierul Văleni din Piatra-Neamț

2 Commentarii

  • S-a aflat și de banii strânși pentru protocol??? Și de firma care asigura service-ul sistemului informatic de la liceu? Și de angajările din ultimii 2-3 ani de la Borca( soția unui agent de politie, nora unui alt agent de politie, soția viceprimarului etc)??? S a mai spus ceva despre examenele de diferența din septembrie??

  • Dar sotia agentului de politie , nora agentului de politie si sotia viceprimarului nu au dreptul sa lucreze?????? ar trebui sa stea la coada vacii doar sa fie o parte din frustrati fericiti????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.