ISSN 2457 - 3973

Top 5 trucuri cu ajutorul cărora un living de mici dimensiuni va arăta primitor și elegant!

Poate fi foarte dificil să creezi sau să amenajezi locuința visurilor tale, mai ales atunci când nu dispui de spațiul pe care ți-l doreai și trebuie să te descurci cu un spațiu mic. Cu toate acestea, chiar și atunci când ai un living de mici dimensiuni, acesta poate fi amenajat într-un mod elegant, pentru a-i oferi acel aspect primitor mult dorit.

Iată 5 trucuri utile pentru amenajarea unui living de mici dimensiuni

  1. Folosește culori și nuanțe deschise, luminoase: Culorile deschise, cu luminozitate ridicată au abilitatea de a face o cameră să pară mai mare. Astfel, în loc să alegi culori închise, precum negru sau maro, optează pentru culori deschise, cum ar fi alb, crem, bej, galben sau nuanțe de gri pal. Această alegere va face ca livingul să pară mai spațios și va crea un mediu primitor și luminos în locuința ta.
  2. Optează pentru mobilier cu funcții multiple: Mobilierul multifuncțional poate fi o alegere excelentă pentru un living mic, deoarece ocupă mai puțin spațiu și poate fi folosit în mai multe moduri. De exemplu, dacă alegi o canapea extensibilă, aceasta poate fi folosită atât ca loc de odihnă, cât și ca pat pentru oaspeți. De asemenea, poți intra pe Sensodays.ro și să vezi aici fotoliu și canapea care se vor potrivi de minune într-un living de mici dimensiuni.
  3. Folosește oglinzi pentru a crea iluzia de spațiu: Oglinzile pot fi folosite pentru a crea iluzia de spațiu, făcând camera să pară mai mare și mai luminoasă. Poți alege o oglindă mare sau mai multe oglinzi mici, amplasate în jurul camerei astfel încât să reflecte lumina.
  4. Folosește lumina ambientală și decorativă: Lumina poate juca un rol important în crearea unui living primitor și elegant. În loc să folosești doar o sursă de lumină amplasată pe tavan, poți alege mai multe corpuri de iluminat ambiental și decorativ, precum diferite lămpi pe podea, pe masă sau chiar câteva lumânări parfumate. Acestea vor crea o atmosferă caldă și plăcută, făcând livingul să pară mult mai elegant și primitor.
  5. Creează un focal point: Într-o cameră mică, este important să creezi un punct care să atragă atenția și să creeze iluzia de dimensiunea mai mare. Poate fi vorba despre o piesă de mobilier interesantă, un tablou sau chiar perdele sau draperii în culori deosebite. Alege un element care să fie suficient de mare și de interesant pentru a atrage atenția, dar care să nu ocupe prea mult spațiu în cameră.

Ce ar mai trebui să știi înainte de a amenaja un living de mici dimensiuni?

Iată două lucruri importante de luat în considerare înainte de a începe amenajarea unui living de mici dimensiuni:

  • Măsoară spațiul disponibil pentru a putea să faci un plan detaliat al camerei astfel încât să ai o primă idee despre cum va arăta spațiul după amenajare.
  • Alege piese de mobilier adecvate, căci trebuie să ai în vedere dimensiunile acestora și să optezi pentru piese care se potrivesc perfect în spațiul disponibil.

Aceste trucuri și sfaturi pot fi de mare ajutor, mai ales atunci când nu ai experiență în amenajarea locuinței. Nu mai rămâne decât să le pui în aplicare!

Sursa foto: Pexels.com.

Articolul anterior

Primul candidat la președinția CJ Neamț este … o femeie

Articolul următor

Portret de poliţistă! Agentul şef Marinela Ciubotaru de la Poliţia Roznov, de 18 ani în slujba comunităţii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular