ISSN 2457 - 3973

Torță vie în urma unei explozii! A aprins lumina fără să știe că butelia are scăpări!

 

Un bărbat în vârstă de 45 ani, din comuna Săbăoani, se zbate între viață și moarte după ce a suferit arsuri grave pe 35 la sută din suprafața corpului. Tragedia s-a produs luni seara, în jurul orei 20.30, atunci când victima a intrat în bucătărie și a aprins lumina, fără să își dea seama că butelia cu butan are scăpări.

”Luni, la ora 20:46, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că s-a produs o explozie la o locuinţă din localitatea Săbăoani. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD. Paramedicii au acordat primul ajutor proprietarului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, care suferise arsuri de gradele I, II şi III, pe aproximativ 35 % din suprafaţa corpului (la nivelul feţei, braţelor şi gleznelor), şi l-au transportat la spital. Pompierii militari au luat măsurile de pevenire a unei situaţii de urgenţă şi pentru folosirea locuinţei în condiţii de siguranţă: au izolat zona, au evacuat butelia şi au măsurat concentraţia de butan din bucătărie, cu ajutorul detectorului de gaze. În urma exploziei, s-au deteriorat unele bunuri din bucătărie, ferestrele şi uşa acesteia”, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Starea bărbatului este gravă dar stabilă. Medicii sunt însă rezervați în privința șanselor de supraviețuire pentru că în astfel de cazuri, starea pacientului se poate înrăutăți imediat.

 

(Elena A.)

Read Previous

EXCLUSIV Laurențiu Leoreanu confirmă: 3 consilieri județeni, 10 consilieri locali și aproape 4.000 de oameni vin cu mine în PNL!

Read Next

Dezbatere în Ungaria pentru reintroducerea pedepsei cu moartea! În România cum ar trebui să fie?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *