ISSN 2457 - 3973

Trei bărbaţi din Neamţ şi Bucureşti au fost reţinuţi în dosarul cu prejudiciu de peste 4 milioane lei

Trei bărbaţi din Neamţ şi Bucureşti au fost reţinuţi de poliţişti în dosarul de obţinere ilegală de fonduri cu un prejudiciu de peste 4 milioane lei.

Aceştia au vârste cuprinse între 34 şi 67 ani şi vor fi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

„Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, persoanele în cauză ar fi procedat la preluarea a 23 de societăți comerciale, care aveau încheiate deja acorduri de finanțare fie direct, fie prin intermediul altor persoane. Ulterior, cele 23 de societăți comerciale controlate de către membrii grupării infracționale ar fi depus înscrisuri care atestau date false, inexacte sau incomplete, pentru a obține fondurile alocate conform prevederilor O.U.G. nr. 10 din 2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii. Din probatoriul administrat a rezultat faptul că niciuna din cele 23 de societăți comerciale nu ar fi desfășurat activitate economică, scopul preluării acestora fiind acela de a obține în mod ilegal fonduri publice. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, comisarul şef Costel Irina.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț au efectuat marţi, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, 46 percheziții domiciliare în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

Prejudiciul cauzat este de 4.086.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției de Investigare a Criminalității Economice, specialiștilor în investigarea criminalității economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Sectoarele 1 – 6 şi din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița, precum şi de specialiști criminaliști.

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă în satul Cut din comuna Dumbrava Roșie

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă pe strada Principală din sat Grumăzeşti – comuna Grumăzești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular