ISSN 2457 - 3973

Trei școli din Piatra-Neamț, Roman și Gâdinți – închise de marți, 9 iunie, din cauza Covid-19!

Trei școli din Piatra-Neamț, Roman și Gâdinți au fost închise de astăzi, 9 iunie, printr-o decizie a Inspectoratului Școlar Județean Neamț, din cauza Covid-19.

Inspectorul școlar general Mihai Obreja a declarat, pentru newsallert.ro, că nu au fost depistate cazuri de infectare la elevi ci la personal sau la părinți ai unor copii.

„La Școala 2 Piatra-Neamț avem două femei de serviciu depistate cu Covid-19. Una dintre ele a lucrat și săptămâna trecută. Am decis, de comun acord cu conducerea școlii, să suspendăm pregătirea elevilor în școală și trecerea acesteia în on-line”, a declarat inspectorul general Mihai Obreja.

Și structura gimnazială a Liceului ”Vasile Sav” din Roman a fost închisă după ce părintele unui elev a fost depistat cu noul coronavirus. Și aici se face pregătirea copiilor care susțin Evaluarea Națională, în on-line.

Un caz similar ca la Roman a fost înregistrat și la Școala Gâdinți, fiind aplicată măsura trecerii în mediul on-line a pregătirii pentru Evaluarea Națională.

”Noi oricum vom face dezinfecția în toate cele 113 centre de examen din județul Neamț, pentru că așa este corect. Repet, nu avem nici un caz de Covid-19 la niciun elev”, a precizat inspectorul școlar general Mihai Obreja.

Conducerea Inspectoratului Școlar alături de cea a Prefecturii și DSP urmează să facă precizări ample în cadrul unui briefing de presă ce va fi organizat miercuri, 10 iunie.

Articolul anterior

Trei indivizi, reținuți de polițiști din Neamț după ce au bătut și tăiat cu o sticlă doi frați

Articolul următor

Klaus Iohannis: Prelungim Starea de Alertă! Se redeschid mall-urile, after-school-urile și grădinițele private, sălile de fitness!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *