ISSN 2457 - 3973

Turiști din Piatra Neamț, prinși în conflictul militar din Turcia! Mărturie de la Belek! (foto)

Sute de români care își petrec concediile în stațiunile turcești au fost prinși în mjlocul luptei dintre facțiunea militară care a încercat schimbarea regimului și forțele președintelui Erdogan.

Între aceștia, sunt câteva zeci de nemțeni pentru care concediul mult visat s-a transformat într-un coșmar. Unul dintre aceștia, aflat cu familia și fetița în stațiunea Belek, a povestit, în exclusivitate pentru newsallert.ro, care este situația în acest moment acolo.antalya2

Peste stațiunea plină de viață până vineri seara s-a așternut o liniște sinistră. Turiștii sunt blocați în hotel și li s-a interzis să iasă afară. Mulți dintre cei care aveau avioanele către România au rămas blocați în hotel. Cei care urmează să plece zilele viitoare nu știu ce se va întâmpla, chiar dacă primesc, periodic, informări de la Ambasada României la Ankara.antalya6

”Este liniște maximă și foarte puțină lume la plajă, parcă au dipărut cu toții. Ambasada ne-a trimis sms să luăm legătura dacă sunt probleme. Au sunat niște români și au zis să nu părăsim hotelul, să stăm liniștiți, să sunăm din când în când să vedem despre ce este vorba. Ieri a survolat un elicopter zona și mi se părea ciudat. Aseară am înțeles de ce… Ideea eate că vreau să ajungem acasă în siguranță. Niște români au plecat aseară și s-au întors la hotel după vreo 100 de kilometric, că le-au zis într-o benzinărie despre ce s-a întâmplat. Au sunat la ambasadă și le-au zis să se întoarcă. Hotelul i-a primit fără problem, camera a fost gratis. Și operatorul din Turcia ne-a sunat, și ambasada, toți se interesează și ne-au spus că e ok”, a povestit turistul din Piatra Neamț care ne-a rugat să nu îi dezvăluim identitatea pentru a nu-și îngrijora rudele.antalya5

Cele două aeroporturi din Istanbul, Ataturk, pe partea europeană, și Sabiha Gokceny, pe partea asiatică a orașului, se îndreaptă spre o anumită normalitate după încercarea eșuată de tentativă de lovitură de stat din Turcia, care a întrerupt, pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă, cea mai mare parte a traficului aerian, transmit EFE și Reuters.

Deși compania Turkish Airlines a anunțat încă de la ora 6:00, ora locală (3:00 GMT) „normalizarea” zborurilor sale, spre mijlocul zilei pagina web a aeroportului, accesibilă dor în anumite momente, anunța mai puține zboruri internaționale față de câte erau programate, unde îmbarcarea era în curs sau aeronavele erau pe pista de decolare.

Turkish Airlines a deviat 35 de aeronave și a anulat 32 de zboruri sâmbătă, la principalul aeroport din Istanbul.

Pe aeroportul Sabiha Gokceny, o serie de companii și-au anulat plecările internaționale, dar majoritatea operează normal.

Aeroportul Ataturk a fost înconjurat de tancuri militare la începutul nopții trecute și tot traficul aerian a fost întrerupt, dar dimineață militarii s-au retras și mulțimea a asaltat incinta aeroportului, unde, la un moment dat, a aterizat avionul președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Compania aeriană low-cost Pegasus din Turcia a informat că zborurile sale înregistrează întârzieri nesemnificative, în timp ce British Airways a oprit toate cursele sale aeriene către Turcia sâmbătă și una duminică, ca măsură de precauție. Peste 2.500.000 de cetățeni britanici vizitează anual Turcia, conform datelor Ministerului de Externe de la Londra.

Compania aeriană low-cost EasyJet din Marea Britanie a anunțat că a fost sfătuită de autoritățile de la Londra să continue zborurile, deși sunt monitorizate evoluțiile.

Și operatorul german Lufthansa a anulat sâmbătă toate cursele sale spre Istanbul și Ankara și a redus numărul zborurilor spre destinațiile de vacanță Bodrum și Antalya.

Firma de turism TUI a anunțat că zborurile sale spre Dalaman, Antalya și Izmir se desfășoară conform programului, iar tour-operatorul Thomas Cook a informat că majoritatea turiștilor germani care au făcut rezervări către Antalya sau Bodrum și-au efectuat sâmbătă zborurile spre destinațiile de vacanță. Compania a adăugat că zborurile sale din Marea Britanie operează normal, dar este posibil ca în aceste zile clienții să-și anuleze sejururile din cauza circumstanțelor din Turcia.

Companiile rusești și-au suspendat cursele aeriene regulate către Turcia, la solicitarea președintelui Vladimir Putin, în urma tentativei de lovitură de stat militară, a anunțat sâmbătă agenția rusă de presă TASS, care citează un oficial de la Ministerul Transporturilor de la Moscova.

Compania egipteană de stat EgyptAir a anulat sâmbătă toate zborurile sale spre Istanbul și nu a precizat când vor fi reluate.

De asemenea, toate cursele aeriene de la Istanbul la Sofia au fost anulate sâmbătă.

Articolul anterior

EXCLUSIV Mărturii din infernul de la Nisa!

Articolul următor

Mărturiile unei pietrence din infernul de la Nisa! Coasta de Azur s-a transformat în Coasta însângerată!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular