ISSN 2457 - 3973

Turiști străini, blocați pe stâncile din Cheile Bicazului

Jandarmii montani din Bicaz și Lacul Roșu au intervenit pentru salvarea și coborârea în siguranță a unor turiști străini blocați în zona Stânca Altarului din Cheile Bicazului, la limita județelor Neamț și Harghita.

În încercarea de a coborî cu ajutorul unei corzi pe un perete stâncos, doi dintre turiști au rămas blocați și alți doi au suferit un atac de panică. În scurt timp aceștia au fost localizați de jandarmi, aflându-se la o distanță destul de mare de sol, fără a avea posibilitatea de a coborî sau urca. Prin aplicarea procedeelor tehnice specifice alpinismului și comunicare permanentă, turiștii au fost coborâți în siguranță, fără a necesita îngrijiri medicale.

De această dată a fost doar un scenariu, pus în practică pentru realizarea unui antrenament în comun, pe parcursul căruia s-a urmărit modul de gestionare a unui apel și de solicitare a sprijinului celei mai apropiate echipe, timpul de intervenție, calmarea persoanelor care suferă atacuri de panică, perfecționarea pregătirii și deprinderilor executării intervențiilor de salvare.

Chiar dacă a fost doar un antrenament, cooperarea jandarmilor montani de la cele două posturi s-a soldat și în mod real cu salvarea unor turiști rătăciți la limita județelor.

Articolul anterior

Ludovic Orban, primul premier desemnat care consultă societatea civilă ȋnainte de ȋnvestitură

Articolul următor

Cerșetorul în cârje de la Hotelul Ceahlău, agresiv și scandalagiu cu trecătorii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *