ISSN 2457 - 3973

Un bărbat din Neamț care are HIV a fost depistat și cu coronavirus

Un bărbat din județul Neamț este primul pacient cu HIV care este depistat și cu coronavirus.

Pentru medicii infecționiști, cazul este o adevărată provocare pentru că ambele afecțiuni sunt virale și concură la scăderea dramatică a imunității.

Bărbatul se află într-o stare bună potrivit doctorului Carmen Dorobăț, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

”Este vorba de o coinfecţie fără probleme deosebite. Are o stare generală bună şi nu pune probleme deosebite. El va continua tratamentul pentru HIV şi, bineînţeles, îi vom da şi terapia antimalarică. Nu pune momente deosebite până în momentul de faţă. Nu sunt medicul lui curant, dar în momentul de faţă pentru cei infectaţi cu coronavirus folosim un tratament bazat pe antiviral din anti HIV şi antimalaric. Întotdeauna la pacienţii cu HIV nu folosim niciodată un singur medicament. Întotdeauna se folosesc asocieri medicamentoase. Noi ştim să le aranjăm astfel încât să fie o terapie care să fie pentru HIV corectă şi în cazul acesta vom căuta să acopere şi SARS COV 2”, a declarat doctorul Carmen Dorobăț.

Întrebată care sunt șansele de supraviețuire, medicul a răspuns: ”Nu ştiu care sunt şansele, pentru că nu avem experienţa necesară. În lume până la ora asta nu s-au făcut studii pertinente în ceea ce priveşte evoluţia unei confecţii HIV cu SARS COV2”.

Articolul anterior

Poliția Rutieră Neamț a aplicat 100 amenzi și a reținut 23 permise în doar 5 ore!

Articolul următor

Doi oameni au murit după ce s-au infectat cu coronavirus în spitalele din Piatra-Neamț și Târgu Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *