ISSN 2457 - 3973

Un tânăr din Neamţ a bagăt un suflet într-un sac de rafie şi l-a abandonat pe marginea drumului

Un tânăr în vârstă de 20 ani, din Neamţ, a fost amendat cu 3.000 lei după ce a abandonat pe marginea drumului judeţean DJ 159, la Oniceni, un căţel închis într-un sac de rafie.

„Care a fost motivul abandonului? Imposibilitatea unchiului său de a îngriji acest animal. Deși tânărul este deținător de animale, acest lucru nu l-a determinat să se gândească la consecințele pe care gestul său le poate avea asupra câinelui abandonat. Pentru fapta sa, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, conform art. 26 din Legea 205 din 2004 privind protecția animalelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul principal Georgiana Puşcaşu.

,,Din păcate, ne confruntăm frecvent cu situații în care observăm că grija față de animale rămâne o preocupare secundară pentru mulți cetățeni. Odată cu evoluția societății moderne au apărut schimbări și în domeniul protecției animalelor, însă nu toți se conformează. Un simplu act precum sterilizarea atunci când nu mai dorești ca animalele să se reproducă pentru că nu îți permiți să le mai îngrijești, poate elimina atât problema unor suflete chinuite și abandonate cât și problemele morale ale proprietarului. Oricât de cruzi ar fi unii dintre semenii noștri, noi vrem sa credem că undeva exista o conștiință pe care ar putea să o salveze prin a face ceea ce trebuie in locul unor fapte reprobabile. Apreciez faptul că beneficiile în a face lucrurile așa cum trebuie sunt cu mult mai mari decât costurile pe care le-ar implica o sterilizare  sau interesul de a găsi persoane care să adopte un animal’’, a precizat inspector de poliție Irimia Mădălina Gerlinde, medic veterinar în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor.

Legea 205 din 2004 privind protecția animalelor prevede faptul că abandonul și sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime fata de animale și se sancționează cu amendă de la 1000 la 3000 lei.

Articolul anterior

Femeie accidentată pe o trecere de pietoni în Piatra-Neamţ

Articolul următor

Deputatul Mugur Cozmanciuc: Guvernul începe implementarea pachetului „Sprijin pentru România”!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.