ISSN 2457 - 3973

Viața chiar nu e dreaptă! 46 de copii din Neamț au aflat anul trecut că au cancer!

Ziua de 4 februarie marchează Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului. DGASPC Neamț transmite un mesaj de susținere tuturor celor afectați de această maladie și, totodată, dorește să tragă un semnal de alarmă cu acest prilej prezentând câteva date statistice care atestă că boala face victime și în rândul nemțenilor, tragic fiind că sunt afectați mulți copii.

Viața este cel mai prețios dar și de aceea vrem ca în această zi specială să transmitem respectul și susținerea noastră pentru cei ce luptă cu cancerul. Vrem să știe că le suntem aproape și că facem tot ceea ce putem pentru a-i sprijini și încuraja să învingă. Sloganul sub care se desfășoară acțiunile din această zi, « Noi Putem. Eu Pot » arată că povara acestei maladii poate fi purtată mai ușor dacă noi toți ne implicăm și punem în practică o serie de măsuri în beneficiul familiilor sau persoanelor lovite de boală“, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț

Potrivit cifrelor centralizate de Serviciul de Evaluare Complexă din cadrul DGASPC Neamț 46 de copii au fost încadrați în 2015 în grad de handicap deoarece sufereau de diverse tipuri de afecțiuni oncologice. Datele nu reflectă în totalitate realitatea pentru că mulți copii care suferă de tumori maligne au și alte boli asociate astfel încât încadrarea lor în grad de handicap este justificată de alte diagnostice medicale.

La sfârșitul anului trecut în evidențele DGASPC Neamț figurau 2.273 de copii cu dizabilități dintre care 324 au fost cazuri noi iar restul au fost certificate revizuibile.

Pe parcursul anului 2015 271 de copii cu dizabilități au beneficiat de servicii de recuperare (masaj, reflexoterapie, kinetoterapie, logopedie, stimulare cognitivă) în cadrul centrelor DGASPC. Alți 54 de copii au primit la domiciliu servicii de recuperare oferite de Echipa mobilă iar 17 copii au beneficiat de stimulare cognitivă. Alți 26 de copii cu tulburări de spectru autist (TSA) au beneficiat de terapie psihologică și comportamentală, toate aceste servicii fiind gratuite.

 

Articolul anterior

Simionică (PSD): Piața Centrală putea fi inaugurată în luna mai! PNL întârzie demararea construcției!

Articolul următor

Ioan Lazăr – ultima zi ca manager al Spitalului Județean Neamț! Va fi demis! Urmează și anchete penale?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular