ISSN 2457 - 3973

Viceprimar din Neamţ, trimis în judecată de DNA pentru şantaj

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a viceprimarului comunei Poiana Teiului, Ion Buzdea. 

Procurorii anti-corupţie îl acuză pe Buzdea de comiterea infracțiunilor de șantaj în formă continuată şi acces fără drept la un sistem informatic în formă continuată.

„În perioada 2020 – ianuarie 2022, inculpatul Buzdea Ion ar fi amenințat un coleg de partid cu darea în vileag a unor înregistrări video, compromițătoare, pentru a-l determina pe acesta din urmă să-l înscrie pe inculpat pe lista consilierilor locali, pe un loc eligibil, cu ocazia alegerilor locale ce urmau să se desfășoare în data de 27 septembrie 2020 şi să îl propună pe inculpat pentru funcția de viceprimar al comunei Poiana Teiului, județul Neamț și să îl susțină în fața consilierilor, pentru a obține voturile necesare numirii în această funcție. În urma acestor acte de constrângere, persoana vătămată ar fi dat curs celor solicitate de inculpat, iar în cele din urmă acesta a fost votat viceprimar al comunei Poiana Teiului”, susţin procurorii DNA Bacău.

De asemenea, pe lângă solicitările de mai sus, Ion Buzdea i-ar mai pretins persoanei vătămate și suma de 150.000 lei.

În cursul lunii ianuarie 2022, inculpatul Buzdea Ion ar fi accesat fără drept, în două rânduri, datele stocate (sms-uri și fotografii) în telefonul mobil al persoanei vătămate.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Neamț cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Articolul anterior

Copilul de 14 ani care s-a înecat la Costişa a murit

Articolul următor

Prefectul Adrian Niță, replica pentru acuzele aduse de PNL Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.