ISSN 2457 - 3973

Viceprimarul Luminița Vîrlan și managerul TT-ului, Gianina Cărbunariu s-au întâlnit cu directorii școlilor din Piatra-Neamț

Viceprimarul Municipiului Piatra Neamţ, Luminiţa Vîrlan, s-a ȋntâlnit astăzi la sediul Primăriei cu directorii unităţilor de ȋnvăţământ din oraș. Scopul  ȋntrevederii a fost punerea la punct a ultimelor detalii administrative, ȋnainte de ȋnceperea noului an şcolar. La întâlnire au participat și reprezentanții Direcției Economice și ai Direcției de Asistență Socială Piatra-Neamț.

”Anul școlar a început, urmează să înceapă și cursurile și doresc ca acestea să se desfășoare în cele mai bune condiții pentru profesori și elevi. Am vrut să discut cu fiecare director pentru a mă asigura că toate problemele ce mi-au fost aduse la cunoștință  au fost rezolvate și, de asemenea, pentru a mă informa dacă din punctul lor de vedere mai există detalii care pot afecta nefericit începerea cursurilor. Menționez că astăzi a început dotarea cabinetelor stomatologice din unitățile de învățământ cu scaune stomatologice moderne și că prin eforturile consilierilor locali, ale Direcției de Asistență Socială și ale conducerii primăriei au fost înlocuite scaune stomatologice vechi din anii 60-70. Am constatat că unitățile de învățământ sunt în ansamblu pregătite decent pentru a începe cursurile anului școlar 2017-2018, prilej cu care doresc colegilor mei profesori, elevilor și părinților acestora puterea de a-și contura și urma visul și de a croi posibilul cu talentul și dedicația pe care le presupune activitatea dintr-o unitate de învățământ”, a declarat  Luminiţa Vîrlan.

Expertul local pentru problemele rromilor din cadrul Direcției de Asistență Socială a discutat cu directorii unităților de învățământ în care elevii din comunitatea rromă sunt mai numeroși în vederea realizării unor programe de remediere școlară.

Caracterul inedit al ȋntâlnirii a fost dat de prezenţa managerului interimar al Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, doamna Gianina Cărbunariu, care a prezentat un program prin care instituţia de cultură ȋşi propune să relaţioneze cu elevii, profesorii şi implicit cu membrii comunității, astfel ȋncât copiii şi tinerii să beneficieze de o educaţie pentru artă, iar adulţii să fie mai apropiaţi de mediul  cultural-artistic.

Articolul anterior

Inspecție pe drumurile naționale cu probleme

Articolul următor

Un șofer beat a băgat în spital 4 persoane după ce a produs un accident la Mărgineni

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular