ISSN 2457 - 3973

„Votezi ca să te salvezi!“, campanie a Partidului Social Democrat

„Îi îndemnăm pe toți cetățenii României să vină la vot! Votul din 6 decembrie e mai important decât oricând! Viața fiecăruia, în sensul cel mai propriu și direct al termenului, depinde de cine va conduce țara. Pe 6 decembrie e mai riscant să stai acasă și să-i lași pe Orban și aliații lui să adâncească actuala catastrofă, decât să te protejezi, să ieși la urne și să votezi PSD pentru siguranța ta și a familiei!“, este mesajul membrilor Partidului Social Democrat adresat tuturor românilor, pe care îi îndeamnă să se prezinte în secțiile de votare, pentru a putea fi înlăturată Guvernarea PNL.

De ce românii NU trebuie să mai voteze PNL:

În ultimul an, de când liberalii au preluat Guvernarea, România a fost aruncată în haos și recuperarea pierderilor pe care le-a acumulat în acest timp necesită ani la rând, având în vedere regresul în toate domeniile de activitate.
– În 2017, România era pe primul loc în Europa la creștere economică, sub guvernare PSD; acum a ajuns pe ultimul loc în Europa la relansarea economiei. Guvernul Orban a ignorat domeniul economic, pe care nu l-a sprijinit mai deloc prin măsuri de protecție, ajutor financiar de la stat etc, deși este știut faptul că orice criză lovește întâi în economie, cea care este motorul unei societăți. Deși era mare nevoie de o legislație prietenoasă mediului de afaceri și de măsuri de sprijin financiar, PNL a alocat economiei românești doar 1,5-2% din PIB, conform Consiliului Fiscal.
– Sănătatea în România a ajuns unul dintre domeniile care stârnesc teamă nemărginită în sufletul oricărui cetățean, atât pentru că spitalele au devenit suprapopulate din cauza nepregătirii lor pentru a-i trata pe toți pacienții infectați cu virusul pandemic, cât și pentru faptul că angajații – medici, asistente, infirmieri – sunt epuizați fizic după atâtea luni de muncă în linia întâi, în condiții deosebit de grele, având în vedere lucrul în echipamente de protecție incomode dar și pentru că sunt prea puțini angajați raportat la volumul de muncă.
– Pentru că Guvernul Orban nu a urmărit să asigure condiții normale în spitale pentru a fi tratați românii infectați cu SARS CoV-2, deși se știa de la începutul anului că pandemia se va extinde și de la o lună la alta problemele se vor complica, astfel că am ajuns ca numărul de desece într-o zi să ajungă în jurul a 200. Sunt oameni care mor deși ar avea o șansă la viață, dacă actuala Guvernare ar fi avut și ar avea grijă de români!
– De la preluarea Guvernării, sub ochii liberalilor s-au desființat, definitiv, circa 1,6 milioane de locuri de muncă. Acest număr înseamnă tot atâtea tragedii în 1,6 milioane de familii, dar teama cu care trăiesc acești proaspeți șomeri că nu mai au din ce trăi, cu ce plăti facturile lunare și întreține familiile nu i-a mișcat de loc pe liberali. Nici zecile de mii de firme care s-au închis nu i-a determinat să pună în practică vreo măsură pentru salvarea mediului de afaceri.
– Învățământul românesc este în derivă. „Școala online“ este eficientă pentru un procent mult prea mic dintre elevii țării, pentru a putea fi agreată varianta continuării educației în această formulă. Deși au vrut cursuri on-line, liberalii au ignorat faptul că aproape 1 milion de copii nu aveau tabletă, laptop sau calculator ori legătură la internet, pentru a putea intra în contact cu cadrele didactice. Vorbim de o generație total compromisă, cu goluri de cunoștințe acumulate de către milioane de copii și tineri, care nu mai pot fi acoperite! Liberalii s-au considerat superiori tuturor guvernelor din Europa și au închis școlile noastre, deși nicio altă țară nu a mai recurs la o măsură atât de drastică și nejustificată!
– România va plăti de acum zeci de ani datoriile făcute de PNL în numai 1 an. În prezent, datoria externă a țării o depășește pe cea acumulată în primii 22 de ani de la Revoluție. Iar dobânzile negociate de Orban și ai lui sunt cele mai mari din Europa!

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care PNL trebuie să dispară de la conducerea țării. România are nevoie de un partid interesat de binele cetățenilor, de o strategie de dezvoltare adaptată nevoilor și de măsuri de recuperare a tuturor pierderilor acumulate în ultimul an.

Articolul anterior

Dragoș Chitic (PMP Neamț): Educația trebuie să reprezinte cu adevarat o prioritate națională!

Articolul următor

PNL susține dezvoltarea agriculturii și promovarea produselor românești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *