ISSN 2457 - 3973

Votul s-a încheiat în Neamț! Prezență extrem de slabă la Piatra Neamț! Harbuz – cel mai probabil noul primar!

Procesul electoral s-a încheiat în județul Neamț iar prezența la vot a fost una extrem de scăzută însă așteptată.În Neamț au votat aproape 225.000 alegători, adică la sută 47,72 la sută.

La Piatra Neamț, prezența la vot a fost de 35.000 persoane adică la sută 36 la sută.

Ambele partide importante – PSD și PNL – clamează victoria atât pentru județul Neamț cât și pentru Primăria Piatra Neamț. Însă, comform unor estimări, Liviu Harbuz este noul primar al municipiului Piatra Neamț, din partea alianței PSD-UNPR!

La sediile partidelor este tensiune maximă iar candidații așteaptă numărîtoarea paralelă de la membrii reprezentanți ai secțiilor de votare.

Cel mai probabil, în jurul orei 23.00 se va cunoaște cu certitudine noul primar al municipiului Piatra Neamț în condițiile în care nimeni nu a solicitat efectuarea de exit-poll-uri în județul Neamț.

Contorizarea votului politic pentru Consiliul Județean va dura până spre orele dimineții.

Din această campanie, politicienii ar trebui să rețină cel puțin un lucru: alegătorii sunt din ce în ce mai dezgustați de întreaga clasă politică și refuză să mai iasă la vot. Probabil că la parlamentare, prezența va scădea sub 35 la sută.

De asemenea, se mai poate reține un aspect: cel puțin la Piatra Neamț a fost una dintre cele mai urâte campanii electorale, cu filaje, acuzații nefondate, manipulare.

Dincolo de aceste aspecte care într-un fel sau altul se vor cicatriza, trebuie să spunem că oricine va fi viitorul primar al municipiului Piatra Neamț, acesta a primit susținerea a cel mult 25 la sută din populația cu drept de vot. Asta înseamnă că noul primar este susținut doar de unul din patru pietreni! Deci despre ce legitimitate vorbim?

Nu ne rămâne decât să sperăm ca viitorul primar să își îndeplinească măcar jumătate din promisiuni în decursul celor 4 ani de mandat și atunci nutrim speranța că pietrenii se vor apropia din nou de urnele de vot!

Articolul anterior

Piatra Neamț: doar 30,7 la sută au votat până la ora 18,30!

Articolul următor

Răsturnare de situație la Piatra Neamț! Chitic câştigă secție după secție! (parțiale)

3 Commentarii

  • Am belit XXXXX!!!

  • Vai si amar de orasul nostru daca va fi asa !

  • Vrajeala….Ultima zvacnire de prostie a pepenarilor !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *