ISSN 2457 - 3973

Week-end-ul 8-10 decembrie, cu ninsori și intensificări ale vântului!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de ninsori și viscol în zona montană, inclusiv pentru județul Neamț.

Fenomene vizate: precipitații mixte în vest, nord și centru, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari, intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 09 decembrie, ora 08.00 – 10 decembrie, ora 20.00

În intervalul menţionat, treptat aria precipitațiilor va cuprinde toate regiunile. În vestul, nordul și centrul țării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitații la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), mai ales sub formă de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei.
Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.
Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă. Intensificări temporare vor fi și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 50…70 km/h.

Articolul anterior

Programul complet pe zile și ore al concertelor din cadrul Târgului de Crăciun la Neamț

Articolul următor

Ministrul Victor Negrescu a discutat la Piatra Neamț despre specializarea inteligentă în regiunea Nord-Est

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *