ISSN 2457 - 3973

Zece ani cu Rotary Club Piatra Neamţ 2005

La împlinirea a 10 ani de Rotary în Piatra-Neamț se întâmplă lucruri frumoase. Continuând șirul proiectelor menite să ajute comunitatea, Rotary Club Piatra-Neamț 2005 a adus zâmbetul pe buzele unor copii oferindu-le un real sprijin în noul an școlar.

În cadrul unui proiect realizat în colaborare cu Rotary Club București, Rotary Club Zell am See din Austria dar și cu Fundația Culturală și Umanitară „Iulian Arcadi Trofin”, rotarienii nemțeni au daruit vineri școlilor generale nr.5, Elena Cuza, nr.2 și Spiru Haret din Piatra-Neamț mobilier special conceput pentru cei mai tineri dintre învățăcei. Rotarienii s-au integrat perfect în atmosfera școlară învățându-i pe cei mici să-și regleze noile bănci dar și să descopere arta în învățarea alfabetului prin transformarea literelor în animale atât de dragi copiilor.

Sâmbătă rotarienii s-au îndreptat spre localitatea Budești unde au facut fericiți alți școlari. De această dată au dăruit celor care provin din familii nevoiașe ghiozdane cu rechizite școlare, computere, îmbracaminte, încălțăminte, biciclete, trotinete, televizoare dar și multe alte ajutoare pentru familiile acestor copii.

Ciprian Istrate, președintele Rotary Club Piatra-Neamț 2005 a declarat emoționat că: ”Trăind în această lume în care ”a dărui” prinde contur și se manifestă din ce în ce mai des, clubul nostru e ca un vârf de lance în lupta cu nepăsarea și uitarea. Trăim sentimente minunate, dăruind copiilor lucruri de care au nevoie dar mai ales atenție.”

„Proiectele destinate tinerei generații reprezintă o constantă în activitatea noastră a Rotarienilor din Clubul Piatra-Neamț 2005. Donațiile de mobilier școlar pentru unitățile de învățământ gimnazial din Piatra-Neamț precum și donațiile efectuate la Budești pentru copiii ce provin din familii cu posibilități materiale reduse, au fost posibilie grație inițiativei și contribuției deosebite a prietenului Paul Popescu, a colegilor noștri din RC Bucuresti si a rotarienilor din Zell am See (Austria). Le mulțumim pentru sprijin și ne dorim ca acest proiect să fie un prim pas al unui parteneriat benefic pentru comunitatea nemțeană. Aceste acțiuni marchează un an important în istoria clubului nostru – 10 ani de existență – si noi am ales să sărbătorim conform devizei noastre – „A servi mai presus de sine” a declarat Sever Dumitru Ciubuca, past president Rotary Club Piatra-Neamț 2005.

Articolul anterior

DNA cere arestarea preventivă a unui parlamentar din Neamţ!

Articolul următor

George Lazăr (fost prefect de Neamț): ”Sărăcia din Neamț, nota de plată a PSD-ului!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular