ISSN 2457 - 3973

Zeci de nereguli constate la taximetrişti, de Poliţia Locală Piatra-Neamţ

În urma unor sesizări privind respectarea legislației în vigoare în ceea ce privește transportul în regim taxi, s-a constatat că tot mai multe persoane care desfășoară activități de taximetrie, nu respectă legea, informează un comunicat al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

Pentru prevenirea și combaterea unor astfel de fapte, polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră – Poliția Locală Piatra Neamț, au organizat și desfășurat o acțiune pe linie specifică, ocazie cu care a fost verificat și modul în care se respectă măsurile de prevenire a răspândirii Covid 19, în mijloacele de transport taxi.

„În acest context, au fost verificați 78 de conducători auto care desfășurau activități de transport în regim taxi și s-au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 amenzi în valoare de 3.480 de lei. Echipajele Biroului Siguranță Rutieră au constatat că taximetriștii sancționați au încălcat reglementările prevăzute de Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi, H.C.L. 305/2013 – Regulamentul transportului în regim taxi și de închiriere și O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice”, se arată în comunicatul de presă.

Cele mai multe sancțiuni au fost date pentru lipsa asigurărilor pentru bagaje și călători, lipsa ecusoanelor conducătorilor auto sau a tarifelor practicate.

Articolul anterior

Guvernul PNL condus de Florin Cîţu a fost demis prin vot

Articolul următor

Deputatul Ciprian Şerban (PSD): „Am votat și sancționat aroganța, sfidarea, incompetența, bătaia de joc la adresa românilor!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *