ISSN 2457 - 3973

Anastasia Ciofu, micuţa artistă de 12 ani, creatoare de clipuri în stil manga pentru Poliţia Română

Are 12 ani iar visul ei este să facă o carte de prevenire pentru copii, cu benzi desenate, pe înţelesul copiilor!

A început deja să lucreze la ea dar în paralel sprijină prin creaţile sale diversele campanii desfăşurate de Poliţia Română.

Campaniile „Selfie în siguranţă” şi „O pauză cu tâlc”, desfăşurate anul trecut la nivel naţional, au avut la bază ideile şi creaţiile sale.

Anul acesta, a „recidivat” – ca să folosim o expresie în ton cu munca de poliţist, care nu-i este deloc străină, Asta pentru că mama sa este ofiţer în cadrul IPJ Neamţ. Şi aici ne referim la subinspectorul Ramona Ciofu care, între altele, are şi atribuţii de purtător de cuvânt al IPJ Neamţ!

Şi, cum „sângele apă nu se face”, fiica sa, Anastasia, vrea să îi arate mamei că, deşi este doar în clasa a cincea, gândeşte în ton cu vremurile!

„Eu munceam să fac o campanie dedicată Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet, gândisem să fac un experiment. Ea, văzând ce vreau să fac, mi-a spus: „Mami, te complici! Poate fi mult mai simplu! Copiii înţeleg foarte bine şi înţeleg „Manga” (tehnică japoneză de benzi desenate – n.r.). Că este pe înţelesul şi felul lor de a fi”. Şi atunci a desenat să îmi arate. Ideea mea era alta dar am mers pe mâna ei”, a declarat subinspectorul Ramona Ciofu, mama Anastasiei.

Clipul realizat de Anastasia a fost preluat şi de Poliţia Română, cu mesajul: „Anastasia a auzit că astăzi este Ziua Internațională a Siguranței pe Internet și ne-a trimis acest material de conștientizare, cu scopul de a fi share-uit. Ne-a spus că lucrarea este făcută de ea personal, în stilul manga. Nu putem să spunem că suntem la curent cu acest stil, dar putem să aruncăm un ochi peste și sigur o să fie apreciat în rândul tinerilor. Internetul ne este prieten, dar nu toată lumea de pe internet ne este prietenă! Zi frumoasă!”. 

Dacă pe termen scurt vrea să scoată cartea de prevenire, cu benzi desenate, pentru copii, Anastasia îşi doreşte pe termen lung să devină învăţător la sat!

Şi încă ceva: Anastasia nu este pasionată doar de tehnica manga.Ea urmea ză cursurile de canto ale unui club de profil din Bacău şi a câştigat nenumărate premii naţionale dar şi inimile tuturor celor care o întâlnesc!

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamţ: În 3 săptămâni încep lucrările la noul pod peste Cuiejdi, de lânga Spitalul Judeţean!

Articolul următor

A murit un fost primar din Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *