ISSN 2457 - 3973

Cât încasează lunar cei 11 parlamentari din Neamț

Deputații au un salariu de 17.100 lei brut lunar. Dacă aceștia au și funcții în comisiile din care fac parte sau în biroul permanent al Camerei Deputaților, veniturile cresc cu până la 3.000 lei. Cel mai mare salariu îl are președintele Camerei Deputaților și este de 21.850 lei.

Trebuie menționat că și senatorii și deputații au aceleași venituri.

Net (în mână), un parlamentar încasează 10.000 lei. Dar asta nu este tot! Mai sunt bani de cazare, pentru cabinetele parlamentare, pentru transport, diurnă, telefon, și multe altele. Toate îmbrăcate sub numele de sume forfetare.

Iată ce spunea deputatul USR Neamț, Iulian Bulai, la sfârșitul anului trecut, despre sumele forfetare încasate de parlamentari

Un parlamentar nemțean spunea la sfârșitului anului trecut: Un parlamentar primeşte o indemnizaţie lunară netă de 10.000 de lei. Mai primeşte, de asemenea, dacă este din provincie, dacă nu este din Ilfov sau Bucureşti, suma de 4.600 de lei pentru cazare în Bucureşti. Mai primeşte de asemenea o sumă forfetară pentru cabinetele parlamentare şi activitatea parlamentară din circumscripţiile electorale care înseamnă 25.000 de lei, dintre care jumătate sunt decontabili, jumătate sunt luaţi pe declaraţie pe proprie răspundere. Mai primeşte un parlamentar 1.400 de lei, transport în circumscripţia electorală. Mai primeşte, depinzând de numărul de zile pe care îl petrece în Parlament, o diurnă care cred că este în jurul a 200 de lei. Mai sunt telefon, tabletă, transport gratuit cu trenul – CFR, indiferent unde, atât la clasa 1, cât şi la vagon de dormit, cât şi o călătorie dus întors către circumscripţia electorală cu avionul.

Asta înseamnă peste 40.000 de lei lunar de fiecare parlamentar. În Neamț avem 11.

Să nu uităm de pensiile speciale pe care le au cei care au fost deputați sau senatori. Un parlamentar cu un mandat întreg primește 3.400 lei pensie în timp ce unul care a avut trei mandate încasează 10.200 lei lunar. Evident, pensiile au fost aprobate tot de … Parlament.

Toate acestea NU reprezintă un motiv pentru a nu merge la votul pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul acesta, plus referendumul din luna mai!

Articolul anterior

Autoturism incendiat la Farcașa

Articolul următor

Turist rănit grav după ce a alunecat pe o porțiune de gheață în Ceahlău

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *