ISSN 2457 - 3973

Ciprian Enache – candidatul ALDE pentru Primăria Piatra-Neamţ

ALDE este al treilea partid, în ordinea temporară, care şi-a anunţat candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ.

Ciprian Enache, proaspăt intrat şi uns preşedinte al organizaţiei locale, a fost desemnat candidatul pentru Primărie.

Anunţul oficial a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul ALDE Neamţ de preşedintele organizaţiei judeţene, Ion Asaftei.

”Candidatul nostru pentru Primăria Piatra-Neamţ este Ciprian Enache iar candidatul pentru Primăria Boteşti este Leonard Cadăr. Am început operaţiunea de prezentare a candidaţilor noştri la funcţia de primar şi vom proceda în acest fel pe întregul parcurs al zilelor care urmează, până vom acoperi toate cele 83 unităţi administrativ-teritoriale. Avem şanse foarte serioase de a ne arunca într-o asemenea luptă şi de a fi câştigători într-o parte foarte mare a primăriilor”, a declarat preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei.

Ciprian Enache a făcut un remember al activităţii sale politice şi a explicat de ce a ales calea ALDE, după ce a activat în PDL şi PNL.

”Politic am activat în perioada 2007 – 2012 în PDL, ulterior PNL prin absorbţie. Am fost director al Direcţiei pentru Sport, director al Parcului Naţional Ceahlău, consilier judeţean pe 2 perioade de final de mandat. Apoi am stat 3 ani în afara tabloului politic, din mai multe considerente, inclusiv pentru a mă ocupa de afacerea de familie dar şi din cauza unor divergenţe de opinie cu o parte dintre foştii colegi de la PNL”, a declarat Ciprian Enache.

Potrivit liderului ALDE Neamţ, partidul susţine alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin pentru că primarii vor avea în acest mod mai multă legitimitate.

În ceea ce priveşte alegerea preşedintelui CJ, Asaftei a declarat că ALDE doreşte ca acesta să fie ales din rândul consilierilor judeţeni.

Pe de altă parte, Ion Asaftei a subliniat că, la alegerile locale, partidul său va avea proprii candidaţi şi nu vor exista alianţe cu alte partide.

Preşedintele ALDE Neamţ a precizat că au apărut pe această temă ”diversiuni” în diverse medii.

”Mergem cu candidaţi proprii, pe liste separate, nu avem nici o condiţionalitate cu alte partide. Nu avem nici o convenţie cu nici un partid, mare sau mic, avem oameni şi suntem mai bine organizaţi decât în 2016 şi vom obţine rezultate pe măsură. Au început diversiuni, am fost nevoit să ies cu un comunicat de presă în care am combătut ferm încercările unora de a induce ambiguitatea în înţelegerea unor oameni. Lucrurile vin de la colegi la care am mai mari pretenţii”, a declarat preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei.

Cât priveşte eventualele treceri de la sau dinspre ALDE la PNL, Ion Asaftei a invocat acordul politic dintre cele 2 partide, de susţinere a guvernării, care interzice migrarea membrilor de la un partid la altul.

Articolul anterior

Anunț public solicitare autorizație de mediu

Articolul următor

Primăria Piatra-Neamț – proiecte finanțate din fonduri europene și guvernamentale aprobate în 2019 și 2020

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *