ISSN 2457 - 3973

Femeile din judeţul Neamţ, mai multe şi mai educate decât bărbaţii (rezultate oficiale recensământ)

Femeile din Neamţ sunt mai multe şi mai educate decât bărbaţii, din punct de vedere al studiilor superioare, arată datele recensământului efectuat în judeţ şi făcute publice de Direcţia Judeţeană de Statistică.

Astfel, din totalul populației rezidente a județului (454.203 persoane), 46,1% au nivel mediu de educație (postliceal, liceal, profesional, învățământ complementar sau de ucenici).

Alte 43,6 procente au un nivel scăzut (preșcolar, primar, gimnazial sau fără școală absolvită).

Absolvenţi de învăţământ superior sunt circa 50.000 nemţeni, ceea ce înseamnă 10,4% din populaţia judeţului.

„Structura populației după nivelul de educație absolvit diferă pe cele două sexe. Astfel, in cazul bărbaților, 9,4% au un nivel superior de educație, 49,3% un nivel mediu și 41,3% un nivel scăzut în timp ce, în cazul femeilor, 11,3% au un nivel superior de educație, 43% un nivel mediu și 45,7% un nivel scăzut”, arată datele recensământului.

Astfel, dacă din punct de vedere al studiilor medii, procentul bărbaţilor este mai mare decât al femeilor, în privinţa studiilor superioare, situaţia se inversează în judeţul Neamţ.

Din punctul de vedere al ponderii populației rezidente cu nivel superior de educație, județul Neamț se situează pe locul 32 în ierarhia județelor.

Pe de altă parte, majoritatea populației rezidente din judeţul Neamţ este de sex feminin, respectiv 233.091 persoane, reprezentând 51,3%!

Articolul anterior

Semnal de alarmă al deputatului Mara Calista în privinţa cazurilor de bullying din şcoli

Articolul următor

Un tânăr din Pipirig plecat la muncă în Italia este dat dispărut de familie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular