ISSN 2457 - 3973

Ministrul Sănătății a anunțat când se redeschid terasele, restaurantele, sălile de sport și plajele

27.05.2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat la un post tv central, că vineri vor fi anunțate noi măsuri de relaxare care vor fi valabile începând cu 1 iunie.

Nelu Tătaru a spus că în acest moment se poate vorbi ”destul de sigur” că vor fi redeschise, din 1 iunie, terasele cafenelelor și restaurantelor.

Ministrul Sănătății a precizat că pe terase nu este obligatorie purtarea măștii și nici măsurarea temperaturii, dar vor fi păstrate măsurile de distanțare socială.

„La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că vor fi luate și alte măsuri de relaxare dar acestea vor fi anunțate vineri, după evaluarea celor 14 după prima relaxare (15 – 30 mai).

”Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate”, a declarat ministrul Tătaru.

În ceea ce privește restuarantele, plajele și sălile de sport, ministrul Sănătății a explicat că acestea vor fi deschise în etapa a treia de relaxare, respectiv din data din 15 iunie.

Și pentru aceste activități vor fi păstrate măsuri de distanțare socială. Una dintre măsuri face referire la programarea/rezervarea meselor din restaurant, pentru a evita aglomerația. De asemenea, sălile de sport și plajele vor păstra distanțare socială în sensul restricționării unui număr de clienți care să conducă la aglomerație.

Ministrul Nelu Tătaru nu a precizat nimic și despre alte activități care se desfășoară în interior, cum ar fi mall-urile, after-school-urile, grădinițele private, etc, dar a lăsat să se înțeleagă că, dacă situația va fi pe trend descrescător, ar putea fi deschise tot din 15 iunie.

”Ne dorim ca din iulie-august, românii să aibă o viaţă cvasi-normală”, a mai spus ministrul Sănătății.

 

 

Articolul anterior

Situația cazurilor de COVID-19 din Neamț, miercuri – 27 mai! Sunt vești bune!

Articolul următor

Șofer rupt de beat, urmărit și prins de polițiștii din Piatra-Neamț de 2 ori în aceeași zi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *