ISSN 2457 - 3973

Carpatcement a premiat câștigătorii celei de a IX-a ediții a proiectului „Acces la Educație”

 

Vineri 22 mai, în cadrul celei de-a IX-a ediții a proiectului “Acces la educație”,  Carpatcement i-a premiat pe câștigătorii concursului de eseuri pe tema importanței respectării măsurilor de securitate la locul de muncă. Peste 100 de elevi au participat la concurs, iar premiile oferite elevilor câștigători au constat în cărți și electronice.

Fidelă strategiei sale de dezvoltare pe baze sustenabile, Carpatcement investește în continuare în măsurile de protecția mediului, de la proiecte de retehnologizare și de creștere a eficienței energetice, la programe de instruire continuă a angajaților actuali și viitori.

Programul educațional „Acces la educație”, aflat la cea de-a noua ediție, și-a desemnat câștigătorii, iar festivitatea de premiere a avut loc vineri 22 mai, la Școala „Diaconu Coresi” din Fieni, parteneră a programului. În prima parte a zilei, elevii participanți s-au bucurat de un workshop cu activități interactive menite să îi motiveze și să îi ghideze în descoperirea talentului propriu și a posibilităților de a transforma pasiunile și abilitățile în oportunități de carieră. Încrederea în sine și în coechipieri, precum și crearea și consolidarea echipei au fost celelalte teme abordate pe parcursul workshop-ului. La final, elevii câștigători ai concursului de eseuri lansat în ediția precedentă au fost premiați de directorul fabricii de ciment Fieni, domnul Cristian Voinițchi.

Ideea temei eseurilor din cadrul proiectului “Acces la educație” a venit în urma dezbaterilor grupului de inițiativă “Sfatul Bătrânilor”, în contextul în care Carpatcement desfășura deja un proiect intern de conștientizare în fabrici, iar reprezentanții comunității locale au sesizat nevoia de educare și implicare a elevilor în înțelegerea și promovarea respectării regulilor de protecție la locul de muncă.

Elevii școlii gimnaziale „Diaconu Coresi” au avut de scris un eseu sub forma unei scrisori adresate unei persoane dragi, căreia să ii explice motivele pentru care folosirea echipamentului de protecție și respectarea regulilor de securitate sunt vitale.

Din 113 eseuri trimise de către elevii participanți, au fost selecționate 4 cărora li s-au acordat premiile concursului – cărți (Măcelaru Octavian, clasa a V-a, Stanciu Mario-Andrei, clasa Step by step), un laptop (Leotescu Andreea, clasa a VII-a) și o tabletă Vonino (Oprea Andrada-Elena, clasa a VIII-a). Ceilalți participanți la workshop au primit și ei premii din partea companiei – sponsor a programului.

Una dintre oportunitățile menționate de liderii de opinie ai comunității este chiar fabrica de ciment. Acesta este unul dintre motivele pentru care Carpatcement este recunoscută pentru promovarea capitalului uman autohton, fiind printre puținele companii multinaționale din România ce are doar angajați români. Programele educaționale realizate de Carpatcement în colaborare cu școlile din Fieni și din împrejurimi îi încurajează pe elevi să-și dezvolte talentele și să-și valorifice abilitățile, conștientizând totodată oportunitățile de carieră și antreprenoriale chiar în orașul lor.

 

(G.A.)

  Articolul anterior

  Vineri, în EXCLUSIVITATE: Cine încearcă eliminarea lui Adrian Bourceanu din conducerea PSD Neamț!

  Articolul următor

  DIICOT Neamț a reținut 41de traficanți de etnobotanice

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular