NewsAllert :

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

  • 22 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Cursuri de prim-ajutor la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Copilului cu Dizabilități din Piatra Neamț

Ediția a doua a acțiunii comune a DGASPC Neamț și a Serviciului de Ambulanță Neamț „Fii erou – Salvează o viață“ s-a desfășurat joi, 4 august, la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Copilului cu Dizabilități din Piatra Neamț. Activitatea a debutat la ora 11.00 cu explicațiile medicului Dorice Albu, managerul Ambulanței, despre importanța acordării primului ajutor până la venirea echipajelor specializate. Ulterior a fost simulat un caz real: unei persoane i s-a făcut rău într-o piață aglomerată. Copiii au fost instruiți cum să sune la 112 cum să degajeze căile respiratorii, cum să verifice pulsul și respirația și cum să facă masaj cardiac. După demonstrația cadrelor medicale, copiii au făcut la rândul lor manevre de resuscitare pe manechine, cu toții fiind extrem de interesați și dornici să ajute. La finalul acțiunii, cei mici au fost invitați la o plimbare cu autosanitara, fiind simulată o intervenție urgentă. 1

”Copiii au fost fascinați  de întreg procesul de acordare a primului-ajutor, acest lucru cu siguranță rămându-le în memorie pentru mult timp. Astfel de  acțiuni au rolul nu doar de a-i învăța cum să reacționeze în caz de nevoie dar și de a-i responsabiliza pe copii față de importanța serviciilor de urgență, de a-i motiva să privească cu respect salvatorii. În plus, pot fi impulsionați să se informeze mai mult, să fie mai atenți la cei din jur și, de ce nu, chiar să își aleagă în viitor cariere în domeniul medical. Mulțumim Serviciului de Ambulanță Neamț pentru disponibilitatea de care au dat dovadă știut fiind că timpul lor este atât de prețios“, a declarat Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neramț.

Reprezentanții Ambulanței s-au declarat încântați de interesul celor mici și au fost impresionați de cât de receptivi au fost, mai ales că a fost vorba despre copii cu dizabilități. 2

”Ne bucură foarte mult interesul crescut pentru învățarea manevrelor de resuscitare și este foarte important ca aceste noțiuni să fie căpătate la vârste cât mai fragede pentru că astfel vom avea generații bine instruite și empatice. Copiii cu dizabilități ne-au surprins pentru că știu foarte multe lucruri despre urgențele medicale și au fost neașteptat de receptivi și de atenți. Acest lucru ne dă satisfacția că munca noastră nu este în zadar și oricând ne vom găsi timp pentru a-i învăța pe cei mici să devină salvatori“, a spus medicul Dorice Albu, managerul Ambulanței Neamț.

Acțiunea „Fii erou – Salvează o viață“ a fost inițiată în 2015, în urma unui parteneriat încheiat între DGASPC Neamț și Serviciul de Ambulanță, cu scopul derulării periodice în centrele rezidențiale pentru copii a unor cursuri de resuscitare și prim ajutor. Anul trecut au fost astfel de activități în centrele Elena Doamna și Ion Creangă din Piatra Neamț. 3

Articolul anterior

Mesajul copiilor profesorului jefuit de verighetă în Spitalul Județean Neamț după ce a decedat: ”Au furat de pe mâna care a mângâiat creștetul multor copii! Respiră același aer dar se hrănesc cu durerea și suferința altora”

Articolul următor

Viceprimarul Luminiţa Vîrlan: ”Din 1 septembrie voi vizita fiecare şcoală pentru a mă asigura că există condiţii pentru procesul instructiv-educativ”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *