NewsAllert :

Încă 2 localități din Neamț au intrat în ZONA ROȘIE! La Piatra-Neamț crește incidența cazurilor! Lista pe fiecare localitate! (joi, 28 octombrie)

Spitalul Județean Neamț are un nou manager începând de miercuri, 28 octombrie

Prim-ministrul Ludovic Orban vine la învestirea primarilor de Piatra-Neamț, Roman și Roznov

Mașina răsturnată între Dobreni și Bodești! Două persoane au fost rănite!

Îl cunoașteți? Polițiștii din Neamț l-au dat în urmărire națională!

Primul Muzeu al Colectivizării din România se deschide în județul Neamț

Iată când își intră ”în pâine” noii primari și consilieri, dar și președintele CJ Neamț! Lista pe fiecare oraș și comună din județ!

Două orașe și 3 comune din Neamț sunt tot în Zona Roșie! Situația pe fiecare localitate – luni, 26 octombrie!

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

  • 28 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Lemne confiscate de poliţiştii nemţeni cât să încapă într-un tren marfar

Având în vedere implicaţiile deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemului şi economiei naţionale, asigurarea integrităţii fondului forestier a reprezentat permanent o prioritate de acțiune pentru Poliţia Română, care, prin structurile sale specializate de ordine publică, a întreprins, în baza
unui plan național, numeroase activităţi pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, în perioada 01.09-30.09.2016.
În cadrul acţiunilor coordonate de Poliţia Română, au fost angrenate efective de poliţie din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, specialişti din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi de vânătoare, specialişti din cadrul direcţiilor/gărzilor silvice, precum şi jandarmi.
La nivel județean, în luna septembrie a acestui an, polițiștii nemțeni au efectuat 440 de controale, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.
Pe drumurile publice au fost efectuate 384 de controale, în urma cărora au fost verificate 734 de mijloace de transport.
Totodată alte 29 de controale au fost efectuate în fondul forestier și 27 la locurile de depozitare și comercializare material lemnos.
În urma activităților desfășurate, au fost constatate 88 de infracțiuni, dintre care 18 la Codul Silvic și au fost aplicate 481 de sancțiuni în valoare de 266470 lei.
Pentru abaterile constatate la regimul silvic, polițiștii au dispus măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos, totalizând 452,83 mc. de lemn, dintre care 329 mc. de lemn de foc, 88,81 lemn de lucru și 33,17 mc. cherestea.
De asemenea au fost indisponibilizate 6 autovehicule folosite la transportul ilegal de material lemnos.
Tot în luna septembrie, la nivelul IPJ Neamt au fost primite 13 sesizări privind transportul ilegal de materiale lemnoase, semnalate prin apelurile S.N.U.A.U 112–Radarul Pădurilor.
Toate sesizările au fost verificate în teren de structurile de ordine publică, iar acestea nu s-au confirmat, constatându-se faptul că transporturile semnalate erau efectuate în conformitate cu prevederile legale.
Conducerea Poliţiei Române a dispus continuarea desfăşurării acţiunilor, în sistem integrat, până la sfârșitul lunii octombrie 2016, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Articolul anterior

Dumitru Nastasă despre prevenirea și combaterea consumului de alcool

Articolul următor

Nemțean condamnat la 19 ani de închisoare pentru viol și trafic de minori! Tot ”lotul” a primit aproape 100 ani de închisoare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *