Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ vă invită la avanpremiera spectacolului „Nunta însângerată”
Prefectul Adrian-Vasile Niţă a ajuns la faţa locului şi a declarat că se fac verificări dacă în afara celor două autovehicule prăbuşite odată cu podul mai sunt şi altele.
„Au rezultat două victime, una doar cu escoriaţii, cealaltă este evaluată de medici, dar ambele sunt conştiente. Verificăm să vedem dacă mai sunt şi alte autovehicule în afara celor două, dar se pare că nu”, a precizat prefectul de Neamţ.
Poliţiştii rutieri au instituit filtre în jur şi redirecţionează traficul rutier.
„Astăzi, 9 iunie, în jurul orei 14.15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați cu privire la faptul că podul ce traversează râul Siret ( DJ 207 A) dintre localitățile Luțca – Sagna, s-a rupt. Din primele date, un autocamion și o autoutilitară circulau pe podul în cauză, din direcția Roman spre Sagna, în urma evenimentului rezultând rănirea conducătorului autocamionului, în vârstă de 56 de ani. Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliției municipiului Roman și Serviciului Rutier Neamț. Având în vedere că circulația rutieră este blocată, au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto și devierea traficului rutier pe Drumul Național 15 D, Roman – Gâdinți”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subcomisarul Ramona Ciofu.
20 oi au fost prinse de dărâmături, 16 fiind ucise.
Podul care s-a prăbuşit astăzi fusese reabilitat în urmă cu câteva luni fiind redat traficului pe 13 noiembrie 2021.
Cel mai probabil urmează o anchetă ce va include expertize asupra modului în care s-a făcut proiectarea, studiul geo şi, evident, cum a respectat constructorul romaşcan toate acestea.
Peste toate, cine şi cum a semnat procesul verbal de recepţie-predare, inclusiv ce rol a jucat inspectorul de la Inspectoratul de Stat în Construcţii Neamţ.
Consiliul Judeţean Neamţ este doar beneficiarul lucrării, podul fiind în administrarea CJ Neamţ.