• 8 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Dosare penale în urma prăbuşirii podului de la Luţca – judeţul Neamţ

Poliţiştii au întocmit două dosare de cercetare penală în urma prăbuşirii podului de la Luţca, pe drumul judeţean DJ 207A.

„În cauză, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii, cu exactitate, a modalității de realizare a reabilitării podului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. De asemenea, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Reamintim că joi, podul dat în folosinţă în noiembrie 2021, după o reabilitare completă, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau două autoturisme.

„Astăzi, 9 iunie, în jurul orei 14.15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați cu privire la faptul că podul ce traversează râul Siret ( DJ 207 A) dintre localitățile Luțca – Sagna, s-a rupt. Din primele date, un autocamion și o autoutilitară circulau pe podul în cauză, din direcția Roman spre Sagna, în urma evenimentului rezultând rănirea conducătorului autocamionului, în vârstă de 56 de ani. Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliției municipiului Roman și Serviciului Rutier Neamț. Având în vedere că circulația rutieră este blocată, au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto și devierea traficului rutier pe Drumul Național 15 D, Roman – Gâdinți”, au precizat reprezentanţii IPJ Neamţ.

Urmează o anchetă a poliţiei care va avea la bază expertize tehnice realizate de specialişti în domeniu.

Podul a fost reabilitat cu 7 milioane lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală de firma Darcons Roman.

Podul nu mai fusese reabilitat de peste 50 ani.

Articolul anterior

UPDATE Podul de la Luţca s-a prăbuşit cu 2 autovehicule. Traficul este deviat.

Articolul următor

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene: „Podul de la Luţca nu era recepţionat! Vinovaţii de incident vor suporta consecinţele!”

Un comentariu

  • Acel pod nu a fost reabilitat complet.In trecut am mai comentat căci un pod nu se repara cu ținci și gletiera la partea inferioara a podului.Acel pod a fost proiectat sa susțină o anumita greutate .Trebuia decopertat schimbate sumele și întărit cu aceeași greutate care a avut-o prima data.Au turnat doua placi de beton prima de asfaltare care au curbat podul în jos .Nu trebuia redeschis acel pod.Acum cam trei săptămâni lucrau cu o macara improvizata la pod ,masca crăpăturile cu ținci și var la pilonii de susținere.Cine a trecut pe acolo în acea perioada poate confirma.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *