NewsAllert :

Primele informații despre pompierii ISU Neamț detașați la misiunile de stingere a incendiilor din Franța

Vestigii arheologice vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu-Neamț

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

  • 14 august 2022

ISSN 2457 - 3973

150 de tineri din Piatra-Neamț, specializați gratuit în programul digital Generația Tech

Piatra Neamț este al doilea oraș ales în cadrul programului de mentorat Generația Tech, construit de către cei de la Digital Nation cu susținerea Google și a Ministerului Educației Naționale. Piatra Neamț se alătură Albei Iulia, și încă unui oraș românesc care urmează să fie anunțat, în desfășurarea în primul an a programului de dezvoltare a competențelor digitale Generația Tech.

Aproximativ 150 de tineri de 15-24 ani din Piatra-Neamț vor putea urma, începând cu luna iulie a anului acesta, una din cele două specializări digitale puse la dispoziție gratuit prin program: IT Literacy, care îi pregătește pentru roluri administrative digitale în cadrul companiilor românești, și Learn to Code, care îi formează ca programatori de aplicații simple web și mobile.

Specializările au o structură online, fiind accesibile de pe calculator sau mobil, iar mentoratul tinerilor este realizat de echipe de mentori care își reunesc eforturile direct din Iași, Cluj, București și din cele mai îndepărtate sau apropiate zone ale țării. Programul include și o componentă fizică, de comunitate și de dezvoltare a ideilor împreună, un hub tehnic fiind amenajat în centrul orașului Piatra Neamț pentru participanții la proiect.

“La Piatra am găsit o echipă motivată și în plin avânt de transformare a orașului. Încă o dată ni se demonstrează că Moldova are potențial și chiar dă tonul schimbării când contextul încurajează, nu înfrânează. Piatra Neamț se conturează să devină unul din orașele tech care conduc viitorul României, alături de Iași, Cluj, Timișoara, București și toate centrele care reușesc de câțiva ani să înregistreze creștere susținută pe domenii tehnice. În frunte cu Piatra Neamț, cu Alba Iulia, și sperăm alături de cât mai multe orașe în anii viitori, dezvoltăm capacitatea digitală reală a României.” a declarat Paul Apostol, fondator Digital Nation.

Durata fiecărei specializări Generația Tech este de 12 luni, la final absolvenții beneficiind de ajutorul comunității Digital Nation în găsirea de joburi digitale la nivel local. Programul, în prezent în primul an de desfășurare și cu 3 orașe românești ca target, are în spate o investiție de €500,000 alocate formării de noi specialiști digitali pentru o piață în continuă creștere.

„Mă bucur că municipiul Piatra-Neamț a fost ales pentru acest proiect important în privința dezvoltării competențelor digitale pentru tineri și mulțumesc Digital Nation pentru această opțiune. În calitatea mea de primar al acestui oraș, susțin proiectele din zona IT, un domeniu important și de viitor pentru un  oras care își dorește dezvoltare și un nivel ridicat al calității vieții pentru cetățenii săi. Sunt convins că tinerii din Piatra-Neamț, prin această oportunitate, își vor putea realiza o carieră de succes, aici, la ei acasă. În plus, atât timp cât Piatra-Neamț va avea prin implementarea acestui proiect tineri calificati în IT, putem atrage și  companiile de profil în orașul nostru” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Tinerii din Piatra Neamț care doresc să urmeze una din cele două specializări Generația Tech oferite anul acesta pot aplica direct pe site https://digitalnation.ro/generatia-tech/. Cel de-al treilea oraș ales în programului va fi anuțat în zilele următoare.

Articolul anterior

Emilia Arcan: Nu vreau președinția PSD Neamț!

Articolul următor

Neamț: Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.