ISSN 2457 - 3973

Înapoi la şcoală! S-a luat decizia privind orele de curs de miercuri din şcolile din Neamț!

Conducerea Inspectoratului Şcolar Județean Neamț a discutat, marți, cu reprezentanții ISU Neamț şi ai Prefecturii pentru a decide soarta orelor de curs începând de miercuri.

S-a avut în vedere prognoza meteo dar şi situația drumurilor din județ (sunt practicabile toate cu excepția unui drum comunal din Icuşeşti).

Astfel, decizia finală este ca de miercuri, 11 ianuarie 2017, să fie reluate cursurile şcolare în toate unitățile de învățământ din județul Neamț.

Orele de curs pentru zilele de luni, 9 ianuarie şi marți, 10 ianuarie, vor fi recuperate la o dată ce va fi anunțată ulterior!

Articolul anterior

Situaţia drumurilor din judeţul Neamţ, marţi – 10 ianuarie 2017

Articolul următor

Primarul Dragoș Chitic a avut consultări cu cadrele didactice și cele medicale pe tema bugetului pe 2017

42 Comments

  • Buna ziua ! Noi suntem pinguini de mergem la scoala ce Doamne iarta.ma….bine ca cei din Bucuresti nu se duc la scoala ca Doamne fereste sa nu inghete iar noi suntem obisnuiti cu temperaturi de -25 de grade chiar mergem la plaja. Dragut de parca nu ar ninge din nou la noapte sau maine si de parca nu ar fi la fel. Jalnic

    • Adevărat ! Noi ce suntem de la Polul Nord!Acum deabia poți merge pe stradă de frigul care este afară!

    • Noi nu suntem pinguini ca să mergem pe stradă la -25°C!Persoanele respective din Bucureşti ei de ce nu se duc la scoală la -21°C?Normal noi suntem mai proştii!

  • Oameni de nimic. Nu puteau să ne lase măcar atât. Se câcâie pe ei pentru niște zile de școală. „Bravo”.

  • Du-va naibii de idioti. Mereu se intampla ca „superiorii” de bucuresteni sa stea acasa. Noi ca pinguinii mergem dracului sa ne mai rupem si capul pe gheata

  • Pur si simplu lipsa de respect. Va invit pe voi, cei de la ministerul de invatamant sa mergeti la scoala cu elevii,maine, de la ora 07:00 ca sa vedeti „cat e de cald” .

  • Adevarat
    Astia din Bucuresti stau toata saptamana acasa pentru catva zapada de pe trotuar

  • Noi murim de frig în case şi dumneavoastră ne trimiteți la şcoală prin frigul ăsta!??

  • Suntem multe persoane care suntem impotriva desfasurarii orelor de curs in aceasta perioada,deoarece nu este posibil ca in Bucuresti sa nu se desfasoare,nu sunt conditii meteo asa jalnice incat sa nu se desfasoare,in Constanta e mult mai frig,nu este deloc corect,ori se amana in toata tara,ori mergem toti.

  • Vă rugăm frumos lăsaține si săptămâna aceasta!??

    • Tu ar trebui sa te duci si sambata si duminica la scoala..
      Esti ANALFABETA!

      • Admin are dreptate! Andreea, nu stii sa scrii corect! Cred ca nici sambata si nici duminica nu ti-ar ajunge sa acoperi lacunele!

  • Nu vrem scoala in aceasta perioada.

  • VREM EGALITATE. Elevii ar trebui sa fie toti egali,nu este posibil asa ceva. De ce noi trebuie sa suportam frigul si altii nu? Nu este deloc corect. Din cauza conducerii proaste,la fel cum e si in Brasov,saracii s-au dus la scoala si luni si marti ca cica ei sunt obisnuiti cu frigul,dar cei din Bucuresti nu sunt obisnuiti? Ei trebuie sa stea la caldura? Sa fie egalitate,asta ne dorim cu totii.

  • Nu este normal, gândiți-va că unii dintre noi, elevii ne trezim la 5 dimineața pentru a merge cu autobuzul la școală pe frigul asta când afară sunt -25 de grade, nu doar cei din București îngheață de frig. Cum le d-ati crezare celor din Capitală, vă rog, credeține și pe noi, suntem oameni, nu pinguini.

  • Corect!

  • Mai mult decat jalnic.Nu este suficient ca temperaturile sunt sub -25 de grade.Daca se imbolnavesc copiii doar nu sufera cei care au luat aceasta decizie.Normal ca in Bucuresti nu se invata,pentru ca ei sunt mai destepti decat moldovenii.Niste decizii foarte intelepte, gata au decis, doar s-au anuntat ninsori si ger la noapte.

  • Se cunoaste faptul ca sunt navetisti care au de parcurs si mai mult de 25 km? Spre finalul anului trecut unii, inghetam efectiv in autobuze, de parca nu e destul de mare tariful ca sa avem facilitatea confortului termic… Acuma fiind numai -25 de grade , si nha, suntem in 2017, sa nu uitam acest aspect , trebuie sa ne conformam, sa mergem la cursuri. Cum sa nu! Nici naveta inca nu o decontati macar 50%, de unde sa mai asteptam ceva inafara de nepasare. Sa vina la scoala! sa raceasca, sa ii trateze parinti daca le trebuie copii educati, nu? Sa nu mai zic ca dupa aceasta vacanta salile vor fi inca reci ca de obicei. Vreti sa ne facem eschimosi maine? Pentru ce? … se gandesc unii altii la noi, viitoarele generatii…
    Tot respectul care vi se cuvine domnilor…

  • Exact,bine punctat

  • Am lasat acum 10 minute un comentariu din toata inima. Apreciez „metodele democratice ” prin care l-ati eliminat.

  • Serios toate drumurile sunt dezapezite?????,Haideți dumneavoastra la Agarcia Alexandru cel bun sa faceti navetă alaturi de copii nostri.

  • Nu au toti copiii norocul sa fie adusi la scoala cu masina, in coditiile in care poate deveni o aventura pana si sa ajungi cu bine dintr-un capat in altul, al orasului.Minus 29 grade nu sunt doar o cifra, sunt conditii inumane si pentru oameni si pentru animale. La scoala nu se merge din plictiseala, iar despre placerea copiilor nu va mai fi vorba multa vreme, daca nu ii respecta nimeni. Scoala nu inseamna cursuri cu orice pret, ca sa se semneze o condica si sa se faca prezenta, inseamna entuziasm si interes, dar de unde acestea, cu febra si mainile inghetate?! Se poate studia si acasa, decat sa se boleasca la scoala si suferi pe drumuri! Parintii responsabili si realisti ar trebui sa-si menajeze copiii, daca societatea asa-zis „moderna” apara doar sistemul si continuitatea scriptica, nu pe cea efectiva si eficienta!!!

  • De ce nu apar comentariile? Este instalat vreun program care le sterge instant?

  • Nu pot sa cred ce decizie soc au luat astea de la inspectorat! Bine ca Bucurestenii stau acasa la caldura si noi umblam prin frig ca vor niste persoane! Credeti-ma nu e corect ce faceti!!! Eu trebuie sa ma trezesc la ora 4 dimineata si sa plec la scoala prin zapada si ger, nici nu s-au desfundat drumurile in zona noastra si astia vor sa ne ducem la scoala!! La Bucuresti a nins un pic si elevii de acolo stau acasa ca sa nu inghete de frig!! Si la noi e zapada cat casa si un ger de crapa pietrele si mergem la scoala sa inghetam de frig,nu e corect, decizie de doi bani!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bun , daca nu faceti ceva nu e nimic. Nu mai mergem noi. Ce scutiri nu sunt ? Slava Domnului. Dar dupa sa nu va auzim ca vai Doamne cei din Neamt au nush cate absente nush cate note proaste la bac si altele. Nu moare nimeni pt 3 zile in puii mei sa stam acasa. Dar am uitat voi stati bine mersi la caldura cu cucu si pupaza in sus si noi inghetam . Bravo fratilor. Sa curga petitiile Si speram ca diseara sa se anunte altceva !! Ca noi moldovenii nu suntem mai prejos ca cei din Bucuresti ori stam toti acasa ori mergem toti la scoala.

  • Pt cei supărați pe faptul ca in Bucuresti nu se fac ore si in Piatra Neamt da… 1. Si in Bucuresti ziua sunt -10, noaptea -20. Nici aici nu e situatia mai roz. Si 2. Deciziile acestea nu le ia un singur om pt toata tara, fiecare județ decide pt elevii sai. Nu trebuie sa aruncati cu pietre in niste oameni constienti de vreme din moment ce ai nostri din Neamț trimit bietii copii pe temperaturi si mai mici de -20 dimineata. Parintii ar trebui sa faca o vizită domnilor care stau in birouri la caldurica pe banii nostri bineinteles.

  • Sunt mama a doi copii de scoala si vreau sa va spun ca este foarte greu sa duci la scoala, pe jos, copiii , pe acest frig cand mai bate si vantul si trebuie efectiv sa-i infofolesti iar la scoala… nu se stie cum va fi, si nu stii cum sa-i imbraci! Nu vrem scoala saptamana aceasta!

  • AVETI PERFECTA DREPTATE ,CA LA -25 SA NU SE MEARGE LA SCOALA .PENTRU CA NOI PARINTI ASA SUNTEM INVATATI SA PROTEJAM ,SA ALINTAM SA FACEM NOI IN LOCUL LOR TOTUL SI CRESTEM NISTE LEGUME , CARE NU STIU DECAT SA MANUIASCA GATGETURILE.DAR NOI CAND MERGEM LA SCOALA DE SE ADUNA PROMOROACA PE FULARE ,MERGEAM 3.4 KM PE JOS DUS INTORS ,MAI STAEAM LA SANIAT PANA NE INGHETAU PANTALONI PE NOI SI …. A MURIT CINEVA ? NU ARMATA ,NU FRIG ,NU SCOALA…SI VREM CA VITORUL SA MEARGA LA 5 LA SERVICI PENTRU MINIM PE ECONOMIE CAND SE DA SOMAJ SI STAI ACASA CA ESTE FRIG NU ?

  • Pentru toti cei care vor sa stea acasa pentru ca e prea frig: Stati acasa ca nu va plange nimeni ca sunteti analfabeti si nu stiti sa legati doua cuvinte.

  • Dar de ce să nu fim noi mai catolici decât Papa?

  • Vrem egalitate.Ori merg toti la scoala ori nu merge nimeni. Cine este prost sa isi scoata copilul maine dimineata pe gerul asta.Vrei sa-l duc la urgenta, acolo nu vezi ce se intampla.Nu s-a luat o decizie corecta.Sa facem sesizare la Minister.

  • Eu cred ca ar trebui luata mai in serios scoala si viata, in general. Din cate vad majoritatea elevilor se revolta ca trebuie sa invete. Va asteapta un viitor minunat, dragilor! Si cand iesiti cu prietenii la suc tot – 20 de grade sunt…

  • Credeți ca ăsta e vreme de mers la școală?!De făcut naveta? Sa pleci de acasă la 6:30 și sa ajungi înghețat la autobuz si să îngheți și în autobuz? Iar apoi sa înghețăm de frig și mai tare în drum spre școală? Iar când ajungem în clasa credeți ca o sa fie o căldură de stat în tricou?! Foarte bine că Bucureșteni pot sta acasă ,iar restul mergem la școală. Frumos. ?

  • Nu este corect!Toti elevi sa stea acasa!

  • Bună ziua. Ce pot să zic, bineînțeles că respectăm deciziile luate de către Inspectoratul Școlar Județean Neamț dar, este destul de greu.
    Pot spune că unii dintre noi trebuie să ne trezim dimineața, în timp ce afară este întuneric și totodată ger cumplit. Termometrele arată -25 de grade afară și noi trebuie să facem naveta, să venim echipați pentru orele de curs. Este foarte frig, este foarte multă zapadă pe jos, poți să aluneci, autobuzurile pot întârzia și este destul de periculos. Eu personal învăț la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu și pot spune că sunt foarte mulți navetiști și este foarte greu pentru toată lumea să ajungă la orele de curs în această perioadă. Bineîn țeles că vrem să mergem la școală dar, viscolul, gheață(care ne pune în pericol) și drumul greu accesibil, ne stau în cale.

    • Bineînțeles*

  • Dar bine ca cei din Bucuresti au vacanta sa meargă la sanius si cică le -au dat vacanta sa stea acasa sa nu răcească …bine ca nu racesc la sanius ei…..ei racesc la scoala … si noi sa inghetam in stații asteptând autobuzul care interzie cu orele…Oamenii buni sunt copii de la sat care fac 1 ora pana la scoala îngheață pe drum… Pentru 3 zile ii trimiteți la scoala? ….. Credeti ca vor ajunge doctori cu alea trei zile la scoala ? Pe voi nu va intereseaza ca nu voi suferiti si nu ne cumparati voi medicamente… Foarte urat din partea voastra…????

  • Adica la Bucuresti stau acasa si noi mergem la scoala.Pana ajungem la scoala murim de frig si ne imbolnavim de a sa fie focar de infectie

  • Nu e corect ca cei din bucuresti sa stea acasa cand la ei zapada e de 5 cm si au caldura in scoala la noi zapada are 40-50 cm caldura nu prea este si trebuie sa mergem, tot -25°C sunt ,chiar nu este corect ei sa stea in casa sau la munte si noi sa mergem in frig la scoala sa invatam multumim caci nu tineti cont de aceste lucruri !?

  • Pentru cei mai mulți care au comentat mai sus precum ca nu ar fi bine sa meargă la scoală le recomand cursuri şi ziua şi noaptea şi pe frig şi pe căldură deoarece se observa ca sunt niște loaze analfabete ce nu stiu nici măcar scrierea corecta a limbii române.Rușine analfabeti puturosi!

    • Ai dreptate! Analfabeții de mai sus,beau cerneala ! Azi vor trei zile,mâine 30…România are nevoie și de puturoși asistați!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular