NewsAllert :

Iată cine sunt candidaţii PSD Neamţ pentru Consiliul Judeţean! Un nume surpriză pe poziţia a doua!

Daniel Harpa (PSD), la depunerea candidaturii pentru preşedinţia CJ Neamţ: „Voi fi preşedintele CJ pentru toţi primarii şi nemţenii!”

Tineri răniţi după ce s-au răsturnat cu maşina la Bistricioara

Tupeu de şofer, în Piatra-Neamţ! Prins drogat la volan, de două ori în aceeaşi noapte!

Deputatul Iulian Bulai: „Dacă premierul dispreţuieşte Moldova, şi moldovenii îl vor jigni cu un vot anti-PSD!”

Alianța Dreapta Unită a depus candidaturile pentru Primăria Piatra-Neamţ şi Consiliul Județean Neamț

Primarul Carabelea demontează acuzaţiile APA SERV privind aşa-zisele piedici la lucrările de pe culoarele de mobilitate

Gheorghe Apetrei îi „suflă” în ceafă candidatului PSD la Primăria Târgu-Neamţ! Târgoveţii vor schimbarea! (sondaj)

Bărbat ucis de un copac doborât într-o exploataţie forestieră din Tarcău

Copil accidentat de un şofer băut pe trecerea de pietoni din parcarea Shopping City Piatra-Neamţ

Adrian Niță (PSD) și-a depus candidatura pentru funcția de primar de Piatra-Neamț! Iată lista de consilieri!

Două persoane, rănite după ce s-au răsturnat cu mașina pe DN 15C, la Gârcina

Primarul Carabelea cere demisia directorului APA SERV

Angajatul unui service auto din Neamţ şi-a jefuit un client care venise cu maşina la reparat

Președintele PSD Neamț, Daniel Harpa: ”Lucian Micu și-a depus candidatura pentru Roman. Sunt mai convins ca niciodată că am luat cea mai bună decizie!”

29 aprilie 2024

ISSN 2457 - 3973

23 de microbuze electrice pentru tot atâtea școli, asigurate de Consiliul Județean Neamț

Consiliul Județean Neamț va asigura, printr-un proiect cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, 23 de microbuze școlare electrice, care îi vor deservi pe elevii din tot atâtea comune. În cursul zilei de marți, 12 septembrie, Ion Asaftei, președintele CJ Neamț, a semnat, la București, contractul de finanțare pentru proiectul în valoare de 35,905 milioane de lei, din care 30,172 milioane lei provin din PNRR.

„Am semnat marți, 12 septembrie, la București, în prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu, a ministrului Educației, Ligia Deca, și a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, un nou contract de finanțare prin care venim în sprijinul elevilor nemțeni! Prevenirea abandonului școlar și facilitarea accesului la educație pentru copiii și tinerii din județul Neamț a fost dintotdeauna o prioritate pentru Consiliul Județean Neamț. De-a lungul timpului am întreprins numeroase acțiuni pentru a susține demersul educațional și pentru a crea condițiile optime pentru desfășurarea acestuia. Pentru a asigura accesul în unitățile de învățământ pentru elevii județului este necesară dotarea primăriilor, implicit a structurilor de învățământ, cu mijloace de transport adecvate nevoilor acestora. Școlile din județ dețin microbuze cu combustibil clasic, cu o vechime de peste 7 ani și care acoperă doar parțial nevoia de mobilitate a elevilor“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Prin proiectul semnat marți – „Microbuze electrice pentru elevi la nivelul județului Neamț“, care a fost depus pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15: Educație, Reforma 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar, Investiția 10: Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi – apel „Microbuze electrice pentru elevi“, se vor achiziționa 23 microbuze școlare care, prin hotărâre de Consiliu Județean, vor ajunge în comunele Bârgăuani, Hangu, Pângărați, Petricani, Pipirig, Girov, Cândești, Crăcăoani, Gârcina, Mărgineni, Oniceni, Răucești, Urecheni, Păstrăveni, Poienari, Războieni, Stănița, Tămășeni, Văleni, Borca, Săbăoani, Ion Creangă și Țibucani.

În perioada următoare, Consiliul Județean Neamț va achiziționa alte 26 de microbuze electrice, cu o valoare totală de 24,99 milioane de lei. Pentru ele a fost depusă cererea de finanțare zilele trecute.

„Și la nivel de transport public de călători acordăm atenție confortului pasagerilor și protecției mediului. Astfel, la nivelul municipiului Piatra-Neamț, printr-un prim proiect am adus 21 de autobuze electrice care deja sunt în trafic și deservesc călătorii. În lunile următoare vor mai veni 20 și planul nostru este să derulăm alte două investiții, cu finanțare prin PNRR, pentru încă 18 autobuze electrice care vor circula în municipiul reședință de județ“, a mai precizat președintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei.

Articolul anterior

Încă 24 ore de apă cu presiune redusă până la sistare la Târgu-Neamţ (13/14 septembrie)

Articolul următor

Avansări la ISU Neamţ cu ocazia Zilei Pompierilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular