NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

3 practici de mindfulness pe care să le încerci pentru a-ţi schimba viaţa

Ce este mindfulness si cum a devenit atat de popular? Ei bine, acest concept are la baza mai multe tehnici prin care are loc o conexiune cu prezentul, mai exact mindfulness inseamna sa traiesti aici si acum, cu toate emotiile pe care le simti in prezent si sa nu le lasi sa te controleze. De asemenea, acest concept pune accent si pe un stil de viata exact asa cum iti doresti si pe a deveni cine simti ca trebuie sa fii. Astfel de practici te pot ajuta sa scapi de stres, de anxietate, de starile de depresie, sa ai mai multa energie si sa gasesti mai multa multumire in viata de zi cu zi. 

 

Iata 3 practici de mindfulness pe care le poti incerca pentru a face o schimbare in viata ta

Meditatia

 Meditatia este o practica foarte populara ce implica relaxarea corpului si a mintii. Aceasta te poate ajuta sa te relaxezi profund, sa iti eliberezi mintea de stres si griji, sa devii mai productiv(a) si sa ai o stare de spirit mai buna. Cum meditezi? Incepe prin a gasi un spatiu unde te simti confortabil si unde nu exista zgomote care sa te distraga. Aseaza-te intr-o pozitie comoda: pentru inceput poti sta complet intins(a) pe spate cu mainile intinse pe langa corp cu palmele in sus. Incepe prin a inspira profund si a expira usor si fara graba. Concentreaza-te pe respiratie, iar daca gandurile incep sa apara, observa-le, fara a le da curs. Observa reactiile corpului, daca simti amorteala, furnicaturi, relaxare si continua sa te concentrezi pe respiratia profunda. Poti medita pentru 5-10 minute zilnic, oricand de-a lungul zilei, nu conteaza daca o faci dimineata, la pranz sau seara. 

Invata sa spui “NU”

 Atunci cand incepi sa spui “Nu” lucrurilor pe care de fapt nu vrei sa le faci si pe care le faci din obligatie, fie ca sunt iesiri cu prietenii sau task-uri ce nu tin de responsabilitatea ta vei incepe sa te simti mai bine cu tine insuti. Refuza mai multe lucruri pe care nu vrei sa le faci si incepe sa spui “Da” lucrurilor pe care ti le doresti. Fa o schimbare de look, apuca-te de un hobby sau ia-ti o vacanta la care ai visat dintotdeauna. Spre exemplu, poti opta pentru o vacanta intr-un loc de vis, cum ar fi un sejur in Maldive de la Karpaten.ro.

Recunostinta

 Pentru a redescoperi partile pozitive ale vietii tale, practica recunostinta zilnic. Cum? Scrie in fiecare zi pe o foaie, intr-o agenda sau chiar in notite pe telefon, cate 3 lucruri pentru care simti recunostinta. Nu uita sa multumesti pentru lucrurile frumoase pe care le ai si sa le apreciezi. Un astfel de exercitiu te va ajuta sa nu te mai concentrezi pe micile probleme zilnice, pe situatiile banale care te supara sau enerveaza, ci sa iti indrepti atentia catre ceea ce conteaza cu adevarat. 

 Linistea mintii si echilibrul iti pot aduce mai multe beneficii decat crezi. Inspira-te din practicile de mai sus pentru a incepe sa ai mai multa grija de felul in care te simti, astfel vei putea sa te desprinzi de emotiile negative, precum grijile excesive sau stresul.

Sursa foto: Pexels.com

Articolul anterior

Delegaţie a Consiliului Judeţean Neamţ, prezentă la Cairo, în cadrul „Egyptian Businessmen’s Association”

Articolul următor

Foto/Video Gospodărie din Ceahlău, distrusă de incendiu. Două case și dependințe, făcute scrum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular