ISSN 2457 - 3973

30 de străzi din Piatra-Neamț au fost inundate! Un apel pe minut la ISU Neamț!

Ploaia torențială căzută în cursul serii de marți a provocat inundații în municipiul Piatra-Neamț și în orașul Roznov.

Cel mai afectat a fost orașul Piatra-Neamț unde, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț, au fost inundate cel puțin 30 de străzi. Canalizarea nu a mai făcut față unei cantități foarte mare de precipitații căzută într-un timp scurt. S-au format adevărate ”lacuri” iar carosabilul nu se mai deosebea de trotuare. Nivelul apei a ajuns chiar și la 50 de centimetri.

Nu doar străzile au fost inundate ci și câteva curți și locuințe din zona Văleni, Cârlomanu sau Shopping City, și în subsolurile unor imobile. De asemenea, subsolul secției de pediatrie a spitalului a fost inundat.

Pompierii au intervenit toată noaptea și a fost chemată de acasă o tură suplimentară pentru a face față situației. Alături de pompieri a fost și comanda ISU Neamț care s-a asigurat că situația este sub control.

O situație aparte s-a produs la un bloc de pe strada Burebista, din spatele magazinului Petrodava, unde pompierii au intervenit cu motopompa pentru a scoate apa din subsolul imobilului. Proprietarii apartamentelor le-a cerut pompierilor să oprească intervenția și să plece pentru că nu se pot odihni din cauza zgomotului făcut de motopompă.

La ISU Neamț s-au primit 72 de apeluri în mai puțin de o oră, ceea ce înseamnă un apel la 50 de secunde. Majoritatea apelurilor au fost de la proprietari de case care solicitau pompierilor să intervină pentru a scoate apa din gospodării.

La Roznov au fost inundate mai multe gospodării. Și aici au intervenit pompierii pentru a scoate apa din curți și locuințe.

În comunele Poiana Teiului și Gâdinți, drumurile naționale au fost blocate mai multe ore după ce pe carosabil au căzut copaci. La Gâdinți, copacul a căzut peste un TIR aflat în mers.

În total, în județul Neamț au fost inundate 16 curți, 6 beciuri, 5 subsoluri, o locuință iar un podeț a fost afectat.

Județul Neamț a fost, marți, sub avertizare Cod Portocaliu de ploi torențiale și inundații. Cel mai probabil, codul va fi extins și miercuri!

Articolul anterior

Ștrandul din Piatra-Neamț, distrus de viiturile produse marți seara (foto-galerie)

Articolul următor

Bidon în care ar fi 200 grame de mercur, descoperit în curtea unei case din Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *