ISSN 2457 - 3973

A fost aprins iluminatul ornamental şi din bradul de Crăciun din Piatra-Neamţ

Circa 300 de persoane au participat joi, 8 decembrie 2022, la momentul festiv de aprinde a bradului de Crăciun amplasat la Curtea Domnească din Piatra-Neamţ.

Înainte de numărătoarea inversă şi sosirea lui Moş Crăciun, oficialităţile au transmis câteva mesaje.

„A fost o cursă contra-cronomentru cu pregătirea acestui Târg de Crăciun. Pomul de Crăciun trebuie să fie ornat de cei dragi din familie iar noi pietrenii suntem o mare familie vin cu o propunere, cu o rugăminte, ca fiecare să aducă o cutie ornată cu un ceolofan rezistent la apă şi să o lăsăm la baza bradului. Vreau ca acest pom să fie împodobit de toţi pietrenii. Va fi primul brad din ţară împodobit de cetăţenii urbei. Cutia trebuie să fie uşoară, goală, rezistentă la apă iar colegii vor urca cutiile în pom. Sper ca până în seara de Crăciun să avem bradul împodobit cu sute de cutii”, a declarat viceprimarul Marius Irimia.

„Ne bucurăm de acest Târg pe care cu mare dragoste vi l-am propus şi vi-l dăruim. Bucuria copiilor este de nepreţuit. Moş Crăciun poate fi găsit în parc în această perioadă. Vă aşteptăm pe toţi”, a declarat viceprimarul Alin Lehăduş.

„Este un moment frumos, încărcat de simbolistică. Am intrat în spiritul sărbătorilor de iarnă. Conceptul realizat anul acesta de Primăria Piatra-Neamţ este ceva fabulos. Urez tuturor pietrenilor La mulţi ani şi sărbători cu bine”, a declarat preşedintele PNL Neamţ, secretarul de stat George Lazăr.

„De ce Piatra lui Crăciun? Acum 600 ani, oraşul nostru se numea Piatra lui Crăciun. Să zicem că pe atunci, Moş Crăciun avea o casă la Piatra-Neamţ. De anul acesta trebuie să îl chemăm pe Moş Crăciun din nou acasă. Să ştie că îl aşteaptă o casă primitoare aici, în centrul oraşului, în foişorul nostru şi o casă în care îi urăm „Bun venit!”. Poate doreşte să îşi facă buletin de Piatra!”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Au urmat cele două momente mult aşteptate: sosirea lui Moş Crăciun şi a spiriduşilor urmată de aprinderea luminilor din bradul de Crăciun.

Moșul și spiridușii săi pricepuți la ascultat dorințe și împachetat cadouri îi așteaptă pe cei mici în fiecare zi, de la ora 14,00 până seara la 20,00, în Căsuța Moșului (Foișorul din Parcul Central Piatra-Neamţ) cu ateliere, jocuri, concursuri și surprize.

Articolul anterior

Ciprian Şerban (vicepreşedinte Camera Deputaţilor): „Astăzi, Europa a fost alături de România și împotriva Austriei!”

Articolul următor

Un copil de 4 ani, rănit într-un accident rutier produs în Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *