ISSN 2457 - 3973

A fost deschis modularul ATI de la Piatra-Neamț, construit din donații. Au fost internați primii pacienți

Unitatea modulară ATI de la Piatra-Neamț a fost deschisă, odată cu primirea tuturor avizelor, iar primii pacienți au fost internați.
„Nu mai avem ministru la sănătate, nu mai avem șef la CNAS, în spitale știm cu toții care e situația. Suntem în plin val 4 de pandemie, cazurile tot cresc, iar de bolnavii cronici pare că nu mai pasă nimănui. Și totuși. Începând de azi, spitalul modular de terapie intensivă, de la Piatra Neamț, construit de Dăruiește Viață, prin eforul donatorilor și sponsorilor este funcțional și primii pacienți pot beneficia de îngrijire medicală in condiții potrivite secolului în care trăim. În noiembrie 2020, 15 oameni au murit în incendiul de la Piatra Neamț, iar un medic s-a aruncat în foc să-și salveze pacienții și va rămâne cu sechele pe viață. Dar cui să-i pese? Autoritățile par că au uitat deja… Societatea civilă, donatorii sunt mai responsabili decât cei care ne conduc și pentru ei avem toată recunoștința. Dacă mai există un strop de speranță ea vine de la oamenii cărora le pasă„, a declarat Oana Gheorghiu, co-fondator al Asociației „Dăruiește Viață„.
Peste 400 companii şi 10.000 persoane fizice au donat și astfel s-au strâns peste 2,7 milioane euro, fiind construit spitalul modular ATI.
Unitatea are centrale de tratare a aerului, platformă de gaze medicale, sistem de acces pe bază de cartelă, sistem de alarmare în caz de incendiu și sistem de alarmare a personalului medical.

Articolul anterior

DSP Neamț – sfaturi utile pentru părinți și copii, odată cu reînceperea anului școlar

Articolul următor

Două femei au fost rănite sâmbătă, într-un accident rutier produs în Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular