ISSN 2457 - 3973

Adolescent electrocutat după ce s-a urcat pe un tren garat la Roman ca să-şi facă un selfie

Un adolescent în vârstă de 15 ani s-a electrocutat, sâmbătă seara, după ce s-a urcat pe vagonul unui tren de marfă, garat la Roman, ca să-şi facă un selfie.

Pompierii l-au găsit pe băiat căzut lângă vagon, fiind aruncat de arcul electric format pe linia de 27.000 volţi.

„La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman. Ajunși la locul solicitării,  pompierii au constatat că un adolescent în vârstă de 15 ani s-a urcat pe un vagon al unui tren de marfă și s-a electrocutat. Baiatul era căzut lângă vagon. Acesta prezenta arsuri pe o suprafață mare a corpului. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat persoanei, după care au predat-o unui echipaj de la SAJ (cu medic) sosit la locul evenimentului. Băiatul a fost transportat la Centrul de Primiri Urgenţe Roman”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Din cauza stării foarte grave în care se afla, medicii UPU Roman au solicitat transferul la Bucureşti. Băiatul a fost transportat cu o ambulanţă până la Bacău de unde a fost preluat de un elicopter SMURD.

În urmă cu o săptămână s-a produs un caz similar. Atunci, trei adolescente s-au urcat pe un vagon pentru a-şi face un selfie. Două dintre ele au fost electrocutate de arcul format cu linia de tensiune. Una dintre adolescente are arsuri pe circa 45% din suprafaţa corporală şi se află internată în stare gravă la Unitatea de Arşi a Spitalului de pediatrie din Iaşi. A doua adolescentă a suferit arsuri minore iar a treia a scăpat nevătămată.

Articolul anterior

Daniel Vasiliu, noul preşedinte al Ligii Aleşilor Locali PNL Neamţ

Articolul următor

Sunt 39 cazuri noi de COVID în Neamţ, în ultima săptămână. Şase sunt cu varianta Delta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *