ISSN 2457 - 3973

ALERTĂ Bărbat atacat de urs la Tașca

Un bărbat a fost atacat, duminică, de un urs, pe o pajiște din satul Neagra, comuna Tașca. Omul a fost luat prin surprindere de animal ș a încercat să scape cu fuga dar a fost ajuns imediat de urs. Spre norocul său, după ce l-a doborât la pământ, ursul și-a pierdut interesul și a plecat spre pădure.

Victima a mai fost în stare să anunțe la 112 și să coboare încet spre sat. Un echipaj de la Ambulanța Bicaz l-a preluat pe bărbat iar în zonă a fost direcționată și echipa de Terapie Intensivă.

Din primele informații se pare că victima a suferit doar zgârieturi pe față și spate. Urmează să fie adusă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Neamț pentru investigații și tratamentul corespunzător.

Acesta este cel mai grav incident produs în urma întâlnirii dintre oameni și urși din acest an. Au mai existat întâlniri accidentale dar animalele au preferat să fugă din calea oamenilor. De asemenea, s-au mai înregistrat situații la Gârcina, Ceahlău și Bicaz în care urșii au intrat în gospodăriile oamenilor și au atacat animalele din bătătură.

Potrivit specialiștilor, populația de urși din județ este mult mai mare decât arealul de care are nevoie un astfel de animal. Lipsa hranei (urmare a defrișărilor, a populației de urși crescută precum și a faptului că hrana animalelor este de cele mai multe ori culeasă de oameni) determină urșii să își caute mâncarea în zonele populate de oameni.

Articolul anterior

Piatra-Neamț: În acest week-end, Târg de adopții a câinilor fără stăpân

Articolul următor

Jandarmii nemțeni au donat sânge

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *