ISSN 2457 - 3973

ALERTĂ Piatra-Neamţ a intrat, joi, în Scenariul ROŞU! Ce urmează?!

Municipiul Piatra-Neamţ a intrat joi (13 ianuarie 2022) în Scenariul ROŞU! Incidenţa cazurilor COVID-19 a urcat la 3,06 la mia de locuitori. 

Acest fapt va atrage o serie de restricţii mai dure ce urmează să fie aprobate în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Şcolile unde procentul de vaccinare al personalului este mai mic de 60% vor intra, de luni, în on-line! 

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 22,00.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 22,00.

Participarea la activităţile mai sus menţionate este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aceeaşi situaţie ca în municipiul Piatra-Neamţ se regăseşte şi în comunele Tămăşeni, Gârcina şi Agapia.

Situaţia din fiecare localitate, înregistrată joi, se regăseşte în tabelul de mai jos:

incidenta L 13.01.2022

Articolul anterior

Pietrenii pot sesiza neregulile direct la cabinetul primarului Carabelea. Numărul este 0758…

Articolul următor

Femeie accidentată pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer din Zăneşti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *