ISSN 2457 - 3973

Alin Lehăduş a fost supendat din funcţia de viceprimar al municipiului Piatra-Neamţ (document)

Alin Lehăduş (PRO România) a fost supendat din funcţia de viceprimar al municipiului Piatra-Neamţ, începând cu data de 11.03.2021. Decizia este una care vine de la sine odată cu atacarea de către Prefectură, în instanţa de contencios-administrativ, a hotărârii Consiliului Local Piatra-Neamţ din 21.12.2020 prin care fusese ales Lehăduş pe această funcţie.

Urmează judecata pe fond în urma căreia se va stabili dacă au fost întrunite sau nu condiţiile legale.

Din punctul de vedere al Prefecturii Neamţ precum şi a grupului de consilieri ai PSD Piatra-Neamţ, legea a fost încălcată.

Concret, Liviu Harbuz a depus la Registratura Primăriei, înaintea acelei şedinţe, o hârtie prin care anunţă „intenţia de a demisiona”. Primarul Carabelea a luat act de demisie, a vacantat postul rămas liber dar la începutul şedinţei…. surpriză: Harbuz a revenit asupra demisie. Apoi s-a ajuns la punctul prin care a fost ales viceprimar colegul de partid a lui Liviu Harbuz, respectiv Alin Lehăduş.

În cazul în care Harbuz nu ar fi revenit asupra demisie, alegerea viceprimarului nu era posibilă până când nu venea un nou consilier local pe locul rămas liber.

Prefectura consideră însă că demisia odată înregistrată este operabilă şi nu se poate reveni asupra ei. Juriştii Prefecturii susţin că în cazul aleşilor operează Codul Administrativ şi nu Codul Munciii.

Pe de altă parte, PSD Piatra-Neamţ susţine în plus faţă de cele menţionate de Prefectură că şi un coleg de-al lor şi-a prezentat demisia, în timpul şedinţei, dar nu a fost luată în considerare.

Pe acelaşi model de mai sus este de aşteptat ca şi în cazul alegerii viceprimarului Marius Irimia (USR) să se emită o decizie a Prefecturii prin care se constată că procedurile legale au fost încălcate.

Primăria Piatra-Neamţ va lua act de decizia Prefecturii şi va merge în instanţă şi pe această speţă. Automat, şi viceprimarul Irimia va fi suspendat din funcţie.

Ce se întâmplă cu actele semnate de cei doi viceprimari dacă instanţa va stabili că au fost aleşi ilegal? Dar cu toate hotărârile Consiliului Local Piatra-Neamţ la care a participat şi Liviu Harbuz, dacă aceeaşi instanţă va stabili că demisia sa este irevocabilă de la momentul înregistrării sale (21.12.2020)?

Instiintare suspendare mandat viceprimar Lehadus

Articolul anterior

Patru localităţi din Neamţ, în SCENARIUL ROŞU! O comună e la un pas de CARANTINĂ! Iată lista cu toate localităţile! (miercuri, 10 martie)

Articolul următor

Roman şi Bicaz – în ZONA ROŞIE! Comuna Bîra – aproape 10 la mie! Iată situaţia pe fiecare localitate! (joi – 11 martie)

2 Commentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.