ISSN 2457 - 3973

Ambasadori şi ataşaţi economic din mai multe ţări, întâlnire oficială cu autorităţile din Roman

Ambasadori şi ataşaţi economic din Palestina, Belarus, Maroc, Federaţia Rusă şi Olanda au participat la o întâlnire oficială cu autorităţile din Roman.
Forumul a fost organizat de primarul Leonard Achiriloaie alături de deputatul Laurenţiu Leoreanu (vicepreşedintele Camerei Deputaţilor) şi s-a bucurat de prezenţa prefectului George Lazăr.
„Evenimentul s-a dovedit a fi de bun augur, în primul rând datorită deschiderii oamenilor de afaceri care au acceptat să participe la o dezbatere privind situaţia economică actuală, să identifice și să propună strategii alături de reprezentanții Federației Europene a Camerelor Bilaterale de Comerț. Potențialul de dezvoltare al judeţului Neamţ şi în mod deosebit al municipiului Roman a fost apreciat de toți reprezentanții misiunilor diplomatice, care au stabilit deja conexiuni de angajament cu managerii companiilor autohtone”, a declarat prefectul George Lazăr.

Mediu de afaceri din zona Roman a fost reprezentat de responsabilii companiilor: Marsat, TCE 3 Brazi, Somaco, Arcelor Mittal, Caremil, Schuco Izosmart, Mariko Inn, Te-Rox Prod, AdePlast, ZF Group, Agrana, Danlin, Profi, Marcel.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Laurențiu Leoreanu, a explicat că a fost abordate subiecte de interes local și național, puse în context internațional, oportunități de deschidere a unor noi piețe sau capacități de producție, precum și variante de consolidare a investițiilor deja existente.

„Au fost stabilite fundațiile a ceea ce sperăm să devină parteneriate concrete și stabile între municipiul Roman și comunități similare din țările reprezentate. Mă bucură faptul că, prin interesul manifestat de ambasadele menționate pentru comunitatea noastră, se subliniază faptul ca Romanul este un oraș viu, vibrant și în plină dezvoltare, iar în acest sens cred cu tărie că vom mai vedea astfel de întâlniri de lucru la Roman. De asemenea, vom continua să păstrăm și să consolidăm relațiile cu invitații noștri, atît de la nivel local, cît și de la București, pentru a transforma în realitate palpabilă discuțiile purtate, în beneficiul romașcanilor și nemțenilor”, a declarat deputatul Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte al Camerei Deputaților și vicepreședinte PNL.

După închiderea sesiunilor, programul a continuat cu o prezentare gastronomică oferită de unul dintre cei mai mari dezvoltatori locali, iar ziua s-a încheiat cu un dineu care a favorizat discuţiile informale și crearea premiselor unor viitoare colaborări.

Articolul anterior

DNA a destructurat o reţea care elibera ITP-uri false la Bacău, Vaslui şi Galaţi

Articolul următor

Piatra-Neamț, de Ziua Pământului (foto-galerie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *