ISSN 2457 - 3973

Analiză a studiului de fezabilitate pentru viitorul Spital Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ

Miercuri a avut loc la sediul Consiliului Judeţean o întâlnire a autorităţilor, consultanţilor şi responsabililor de implementare a proiectului viitorului Spital Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ.
„La întâlnire au participat o echipă de proiectanți, consultanți, reprezentanți ai DSP Neamț, ISU Petrodava și colegi din instituție, care sunt responsabili de implementarea acestui proiect esențial pentru județul nostru. Am analizat în detaliu propunerile celor prezenți astfel încât să adoptăm cele mai bune soluții. Accesul la această unitate sanitară se va face prin două străzi conectate la drumul național DN15, Piatra-Neamt – Roman. Am atins la discuțiile de astăzi extrem de multe aspecte, de la cele tehnice, adăposturi apărare antiaeriană, tipuri de uși, circuite și până la grădina-terapie, prin care se vor plimba pacienții”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.
La sfârşitul lunii martie 2022, Consiliul Judeţean a aprobat indicatorii tehnico-economici ai viitorului spital.
Valoarea totală estimată este de 3,146 miliarde lei, inclusiv TVA, din care construcții-montaj în sumă de 1,526 miliarde lei, și o durată de execuție de 24 de luni.
Pentru studiul de fezabilitate și pentru proiectul tehnic, Consiliul Judeţean Neamţ are alocate fondurile de la Guvern, de doi ani.
Elaboratorul studiului propune ca noul spital de urgență să aibă un număr total de aproape 1.000 de paturi, inclusiv cele pentru spitalizarea de zi.

Articolul anterior

Bărbat din Piatra-Neamţ reţinut pentru trafic de droguri. Înfiinţase culturi de cannabis în apartament. (foto)

Articolul următor

E OFICIAL! Prof. Florentina Luca-Moise a fost numită inspector şcolar general al judeţului Neamţ!

Un comentariu

  • Doamne ajuta.. Avem nevoie de UN NOU SPITAL și SERVICII MEDICALE DE CALITATE ! /

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.