ISSN 2457 - 3973

Anchetă DGA la Tîrgu Neamţ! Permise auto luate pe şpagă! Nu sunt implicate cadre ale M.A.I.

Joi, 20 aprilie a.c., ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Neamţ, în baza ordonanţelor de delegare emise de către procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au efectuat activităţi de procedură penală în vederea instrumentării probatoriului într-o cauză de corupţie privind modalităţile de promovare a probei practice pentru obţinerea permisului de conducere.
Astfel, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Neamţ, sub coordonarea procurorului de caz au efectuat ieri 2 percheziţii domiciliare şi au pus în executare un număr de 9 mandate de aducere.
În dosarul penal aflat în cercetarea unităţii de parchet sunt vizate infracţiuni de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă, în legătură cu promovarea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere de către anumiţi cetăţeni din oraşul Târgu Neamţ. Sumele practicate în cauză sunt cuprinse între 700 şi 1200 de euro.
Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate bunuri utile cauzei (telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri), precum şi sumele de 1.800 lei şi 270 euro.
Cercetările efectuate până în prezent nu evidenţiază implicarea unor cadre M.A.I., acestea fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a emis ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore pentru suspecţii C.C. pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la cumpărare de influenţă (4 infracţiuni) şi complicitate la  trafic de influenţă (4 infracţiuni) şi H.I. pentru săvârşirea a 4 infracţiuni de trafic de influenţă. Cei doi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă.
Pentru desfăşurarea activităţilor s-a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Bacău, al Serviciilor de Operaţiuni Speciale Bacău şi Neamţ, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ.

Articolul anterior

Drumuri închise, localităţi fără energie electrică! Situaţia din Neamţ, vineri, 21 aprilie, ora 07.00!

Articolul următor

O viață pierdută, alte 3 salvate! Prelevare de organe la Spitalul Județean Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *