ISSN 2457 - 3973

Apă dubioasă la culoare la robinetele Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț! S-a recomandat să nu fie consumată!

O situație cu privire la apa de o culoare maronie care curge la robinetele Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a pus pe jar întreg personalul medical dar și pacienții internați în unitatea sanitară.

Problemele au fost sesizate încă de marți, în special în Secția Medicală și imediat specialiștii Compartimentului de prevenire și combatere a infecțiilor nosocomiale au recomandat să nu se mai consume apă de la robinete.

Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al Spitalului, a declarat că s-a solicitat către DSP și Apaserv recoltarea unor probe de apă pentru analize fizico-chimice și bacteriologice.

”S-au achiziționat și 9.000 litri de apă îmbuteliată pentru pacienți. Aparținătorii și personalul au acces la apă filtrată amplasate în pavilioane și în Policlinică. Astăzi s-au luat din nou probe de apă pentru realuarea analizelor, cu prioritate la cele 5 secții chirurgicale. Subliniez însă că operațiile nu au fost afectate pentru că acolo există un sistem separat de filtrare a apei”, a declarat Victor Marghidan.

Astăzi, la spital a venit și managerul Apaserv, Vlad Angheluță și, potrivit primelor analize, se pare că apa și-a schimbat culoarea din cauza fluctuațiilor de presiune de pe rețea în urma cărora au fost antrenate impurități (în special rugină) de pe conducte.

Nu a fost înreruptă alimentarea cu apă a spitalului dar, ca prevenție, s-a recomandat să nu fie consumată. Măsură este în continuare în vigoare iar rezultatele finale ale probelor luate ar putea veni cel mai devreme vineri.

Read Previous

Peste 5.000 de familii din Neamț nu au energie electrică din cauza furtunii de miercuri

Read Next

Iată cine concertează în a patra zi a Festivalului Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *