ISSN 2457 - 3973

Asociaţia ”Sens Civic” a fost premiată la Gala Naţională a Voluntarilor

Asociația Sens Civic a fost prezentă la Gala Naționala a Voluntarilor pentru a doua oara consecutiv. Evenimentul, ajuns la a cincea ediție, a fost organizat in data de 14 decembrie, in Bucuresti, de Federația Volum și reprezintă cea mai ampla competiție anuală de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga țară. În perioada 25 septembrie – 25 octombrie, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care lucrează cu voluntari au nominalizat inițiative și persoane care aduc schimbări cu impact în comunitate. În urma perioadei de preselecții, din cele 193 aplicații, au fost selectați 98 de finaliști, astfel: 47 de nominalizări pentru categoria Proiectul de Voluntariat al anului, 42 de nominalizări pentru categoria Voluntarul anului, 6 nominalizări pentru categoria Coordonatorul de voluntari al anului și 3 nominalizări pentru categoria Centrul de voluntariat al anului. Asociația Sens Civic a înscris în concurs două aplicații, ambele fiind desemnate castigatoare fie in urma etapei de jurizare fie ca urmare a votului publicului.

Seara a început cu decernarea premiilor la categoria Tineret, iar marele premiu Voluntarul Anului în domeniul Tineret – a fost obținut de una dintre voluntarele Asociației Sens Civic, Anamaria Holotă. Aceasta a dedicat premiul tuturor tinerilor care nu așteaptă viitorul pentru a se implica, ci fac prezentul să conteze și a impresionat publicul prin discursul său asumat și responsabil care contrastează cu faptul că are doar 16 ani. ”Ana este tipul de voluntar care are câte puțin din toate, care gândește, scrie și pune în practică tot felul de proiecte, dar dintre toate, mai atașată este de proiectele pentru tineri. A adus în Asociația Sens Civic efervescență și eficiență, promovează valorile morale la vârsta la care unii încă le învață. A coordonat unul dintre cele mai importante proiecte ale asociației, „Recreație cu Sens Civic”, ajuns la ediția a treia, care susține educația non-formală ca procedeu de acumulare a informațiilor. A luat inițiativa multor acțiuni de promovare a lecturii, a culturii și a spiritului antreprenorial, care s-au materializat în mici proiecte ale Asociației cu impact la nivel local. Își dorește pentru tineri un viitor frumos și e conștientă ca schimbarea începe de la fiecare în parte, de aceea încurajează tinerii să se implice în activități de voluntariat și să se implice în activități care îi ajută să se dezvolte personal. Este exemplul viu că un tânăr poate fi voluntar pentru întreaga sa generație, că poate fi amplificarea glasurilor multora fiindcă este chiar unul dintre ele, unul care știe să identifice nevoile tuturor și care vrea și poate să găsească soluții pentru tinerii in care crede.” (sursa http://www.galavoluntarilor.ro/finalist/)

Spre entuziasmul tuturor, Gala a fost încheiată tot cu un premiu obținut de Asociația Sens Civic, de data aceasta la categoria Premiul Publicului pentru Proiectul de Voluntariat al Anului obținut de proiectul „Recreație cu Sens Civic” care a adunat 2650 de voturi. Recreație cu Sens Civic, un proiect cofinanțat de Primaria si Consiliul Local Piatra Neamț, a ajuns la ediția a treia, ”făcut de tineri pentru ceilalți tineri, pentru a-și construi împreună viitorul de care vor să fie mândri. Voluntarii au organizat 20 de ateliere pentru copii și tineri, derulate timp de două săptămâni, în Foișorul din Parcul Central al orașului. Cele 5 tematici pentru ateliere au fost: sport, artă și cultură, dezvoltare personală, voluntariat și team-building. În timpul celor două săptămâni, beneficiarii au socializat, au dezbătut și au învățat. Li s-a prezentat importanța implicării, a voluntariatului în general și au fost încurajați să aibă un cuvânt de spus, să fie informați și activi. De asemenea, s-a făcut sport, au discutat despre artă, cultură și orice alt subiect care stârnește curiozitatea tinerei generații. La finalul proiectului, s-au adunat aproximativ 200 de beneficiari, mare parte din ei oferind feedback pozitiv. Proiectul s-a născut din dorința de a completa ceea ce elevii învață pe băncile școlii cu ceva non-formal, opțional și inovativ, oferindu-le un prilej să socializeze și să se dezvolte, îmbinând utilul cu plăcutul.” (sursa http://www.galavoluntarilor.ro/finalist/)

Articolul anterior

Evaluarea anuală a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ

Articolul următor

Un nemţean reclamă: o bandă terorizează comunele Făurei, Ruginoasa şi Girov!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *