ISSN 2457 - 3973

Astro-glume de campanie și manipulări!? Eșec lamentabil pe rezultatul de la Piatra Neamț!

Zilele trecute, un părerolog cu pretenții de astrolog emitea diverse ”astrograme” în mediul on-line cu privire la rezultatul alegerilor locale din Piatra Neamț. Rezultatul lui, probabil după un calcul complex demn de laboratoarele NASA, îl plasau pe Dragoș Chitic pe poziția a patra a clasamentului. A făcut omul astrograme la fiecare candidat și, ce să vezi, a lui Chitic era cea mai nasoală, a lui Harbuz avea aură! Fiind un profan în domeniu, nu am avut puterea să îl contrazic atunci și am tăcut.

În fond și la urma urmei, este dreptul său de a spune ceea ce îi trece prin cap. Sau prin suflet. Așa a mai prezis vreo 3 cutremure mari în România, izbucnirea a 2 războaie mondiale, dezastre, cataclisme, nenorociri…

Au așteptat nemțenii, ani la rând, cu sufletul la gură, să se adeverească prevestirile babei Vanga de pe Bistrița, dar ioc. Unii au sperat ca măcar la alegerile locale să se potrivească. Dar pietrenii s-au încăpățânat și Dragoș Chitic a câștigat funcția de primar al municipiului Piatra Neamț!

Repet, e treaba lui ce spune, și banii fraierilor care plătesc astro-glume!

Însă ce te faci atunci când persoane cu pretenții de gazetari preiau elucubrațiile și le prezintă cititorilor pe post de mesaj mesianic? Putem înțelege tipul de manipulare gen ”oricum nu iese al vostru, deci nu mai mergeți la vot”, dar totul are o limită a inteligenței și a bunului simț!

Așa cum este normal, prezentăm și PROBE! Iată ce scria site-ul vestea.net într-un amplu material intitulat ”Astrologul Burfix: ”Chitic? Mă îndoiesc că va câștiga!”, material publicat pe data de 4 iunie 2016, la ora 18.54, adică fix cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor (!!!):

”Ideea a venit dupa participarea mea la dezbaterile in cursa pentru Primaria Piatra Neamt cu acei candidati care au fost prezenti. Ca orice astrolog care se respecta a trebuit sa fiu la fata locului sa simt energetic, opiniile, prioritatile si obiectivele principalilor candidati! Evident mi-a fost suficienta prezenta la prima parte a dezbaterii si am putut concluziona, insa mai trebuia sa verific astrogramele principalilor candidati si cand fac referinta la acest aspect, am luat ca punct de referinta principalii potentiali care au sanse si partidele cele mai importante fara sa fac discriminare in acest sens. Am tot vazut sondaje, opinii, postari care aduceau in prim plan principalele sanse…(…) Doresc sa mentionez ca este doar abordarea astrologica si configuratia pentru ziua de 05 iunie 2016 cand are loc si fenomenul de Luna Noua in constelatia Gemeni, nu inseamna ca va avantaja nativii acestui semn zodiacal, insa aduce deschidere catre parteneriate noi, in cazul de fata cu Primaria Piatra Neamt. Si inca o mentiune importanta, o zi destul de agitata si cu nuante agresive in planul raporturilor si relatiilor socio-umane astfel incat va fi o zi a alegerilor cu mult „tam tam” si in care daca organele abilitate nu sunt atente se va specula mult! De asemenea amenintarile incidentele si nemultumirea populatiei, prezenta la vot pentru ziua de 05 iunie 2016 va fi extrem de reduse, tocmai din acest punct de vedere rezultatele vor aduce schimbari la care multi nu se vor astepta”. 

Schimbările de care vorbea Burfix n-au mai venit. Mai mult, alegerile s-au desfășurat în cea mai mare liniște, fără incidente, fără ”nuanțe agresive”, etc.

În loc de concluzie, ne aducem aminte (în sens metaforic) de finalul poeziei lui Eminescu, ”Scrisoarea III”, unul la fel de actual:

Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

Articolul anterior

NEWSALLERT – Percheziţii DNA la Serviciul de Eliberare Permise Neamţ!

Articolul următor

Noii consilieri locali de la Piatra Neamț vor fi validați joi! Numele celor 23 de aleși locali!

2 Commentarii

  • Sondajele cu care se falea PNL si farseurii lui, nu-i baga pe cei care le vanturau tot la smintiti si misei?

  • nu este nici o bucurie ca pe viciile legii electorale cu votul a doar 14% din randul cetatenilor cu drept de vot ne-am pricopsit cu chitic.el este partas a tot ce a facut mai rau stefan in acest oras.bunul simt il obliga sa nu candideze.este un tip anonim si bun executant.desigur gasca lui stefan poate sa-si consume banii linistiti.nu mai e nici un pericol.de aceea nu vad nici o bucurie sau relaxare a celor ce cunosc tainele orasului.sa nu va asteptati de la el sa se implice in fotbalul din p.neamt.habar nu are de acest sport.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular