ISSN 2457 - 3973

Atac mafiot la Asău împotriva unei firme din Neamţ care exploatează masă lemnoasă

Un atac mafiot, desprins din filme, s-a produs în luna august 2023 în localitatea Asău- judeţul Bacău, împotriva unei societăţi din judeţul Neamţ care exploatează masă lemnoasă.

Societatea în cauză a câştigat la licitaţie 3 partizi şi a început pregătirile pentru a face exploatarea.

În scurtă vreme, angajaţii firmei au început să primească ameninţări de la localnici, să nu înceapă exploatarea dacă nu vor să le ia foc utilajele.

Şi pentru că au îndrăznit să meagă mai departe cu contractul, cu o noapte înainte să înceapă exploatarea, un utilaj TAF şi un vagonet au fost incendiate.

„Ameninţări am mai primit în zona Bacăului. Chiar eu am primit un telefon în urmă cu câteva luni prin care am fost ameninţat că mi se va da foc la utilaje, dacă fac exploatarea. Acea ameninţare nu s-a concretizat. Acum, la Asău, a fost ameninţat inginerul meu, angajaţii mei, că vor avea loc incendieri. Şi chiar au incendiat un TAF şi un vagonet iar paguba este de peste 40.000 euro. Am probe, am filmări cu cocktailul Molotov care a fost folosit pentru incendiere, deci nu se poate vorbi de scurtcircuit electric aşa cum a fost la alte incendieri ale unor utilaje, în anii trecuţi. Pentru că au mai avut loc incendieri de utilaje dar în urma anchetelor a reieşit că ar fi fost scurtcircuite electrice…. La mine situaţia este clară, nu pot spune aşa ceva, probele sunt clare”, a declarat administratorul firmei din Neamţ ale cărei utilaje au fost incendiate.

Am solicitat un punct de vedere de la IPJ Bacău iar purtătorul de cuvânt ne-a transmis că este un dosar penal în lucru cu privire la comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere.

„La data de 21 august a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un bărbat, de 53 ani, din Piatra-Neamț, despre faptul că, la o exploatare forestieră pe care o deține în comuna Asău ar fi izbucnit un incendiu la un utilaj. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, în perioada 19-20 august a.c., un utilaj destinat prelucrării materialului lemnos și un vagon utilizat de către angajații care ar fi desfășurat activități în exploatarea forestieră ar fi fost incendiate, rezultând pagube materiale. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru.

Vom reveni asupra acestui caz deosebit de grav, pe măsură ce ancheta poliţiştilor va scoate la lumină cine a comis fapta şi cine a comandat incendierea.

Articolul anterior

Un şofer din Târgu-Neamţ a murit într-un accident rutier la Vânători-Neamţ

Articolul următor

„Spartanii” de la ISU Neamţ, în finala naţională a concursului pentru serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *