ISSN 2457 - 3973

Ataşatul cultural al SUA la Bucureşti, vizită în Neamţ în cadrul proiectului Fundaţiei „Împreună pentru solidaritate socială”

Ataşatul cultural al SUA la Bucureşti, William J. O’Connor., este prezent în acest zile în judeţul Neamţ în cadrul vizite oficiale la invitaţia preotului Petru Munteanu, directorul Fundaţiei „Împreună pentru solidaritate socială”.

Fundaţia a derulat în perioada decembrie 2020 – decembrie 2021, cu finanţarea Ambasadei SUA, al doilea proiect educaţional „English Language Program for Youth”.

Proiectului coordonat de preotul Petru Munteanu a avut ca obiectiv îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă engleză, precum şi o mai bună cunoaştere a culturii şi istoriei Statelor Unite ale Americii de către un număr de 30 elevi din Piatra-Neamţ, Bicaz şi Săvineşti.

Miercuri, ataşatul cultural al Ambasadei SUA la Bucureşti, William J. O’Connor, a răspuns invitaţiei de a fi prezent la o întâlnire, la Piatra-Neamţ, cu beneficiarii proiectului şi autorităţile judeţene.

Acesta a subliniat importanţa pe care o joacă diplomaţia în relaţiile dintre state dar mai ales întâlnire faţă în faţă dintre oameni.

„Succesul diplomatic constă în a te vedea faţă în faţă cu oamenii şi de a avea o relaţie cu ei. În ultima perioadă, lumea a văzut cât este de important acest succes diplomatic. Ne dorim să avem o relaţie cât mai apropiată faţă de toată lumea”, a spus ataşatul cultural al SUA la Bucureşti, William J. O’Connor.

Prefectul Adrian Niţă a salutat relaţiile strânse şi parteneriatul dintre România şi SUA pe toate domeniile, având în vedere şi contextul geo-politic din regiunea noastră.

„Suntem într-o perioadă în care la est de România se întâmplă nişte lucruri nu tocmai fericite aşa încât acest parteneriat nu ne face decât să fim fericiţi. Iar faptul că acest parteneriat este dublat şi de acţiuni cu caracter spiritual, educaţional şi cultural nu face decât să ne bucure şi mai mult”, a declarat prefectul Adrian Niţă.

În cadrul întâlnirii derulată în sala mare a Consiliului Judeţean Neamţ, ataşatul cultural William J. O’Connor a dat asigurări de sprijinul SUA şi a prezentat o serie de proiecte ce pot fi accesate cu finanţare americană.

Articolul anterior

Deputatul PNL, Laurențiu Leoreanu: Avem nevoie de o soluție pe termen lung pentru sectorul energetic și facturile de curent și gaze!

Articolul următor

Grădina Minunată de la Direcția Silvică Neamț (foto-galerie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.