ISSN 2457 - 3973

Au fost arestați preventiv! Cei 7 polițiști de la Biroul Rutier Piatra Neamț stau 30 de zile după gratii!

Judecătorii Curții de Apel Bacău au admis cererea formulată de procurorii DNA Bacău și au hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor șapte polițiști de la Biroul Rutier Piatra Neamț. Astfel, vor sta după gratii șeful biroului, cms șef Viorel Andronic și agenții Iulian Ciolpan, Laurențiu Marius Greaca, Constantin Neamțu, Eugen Bogdan Miziligeanu, Dragomir Loredan Covasan și Ionuț Alexandru Berbece.

Avocații acestora vor face recurs care cel mai probabil se va judeca spre sfârșitul săptămânii viitoare, moment până la care aceștia rămân în arest preventiv.

De asemenea, GĂLUȘCĂ IOAN ALEXANDRU, INIMOSU – BOTCĂ IOAN, MUNTEANU MARIUS – IOAN, POPESCU IONUȚ, CHIFU VASILE LUCIAN, ZAHARIA ADRIAN OVIDIU și BUGA NICOLAE-CRISTIAN rămân sub control judiciar pentru 60 de zile. 

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, nominalizați anterior, au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză.
Din mijloacele de probă administrate rezultă că luarea de mită se desfășura ca o activitate repetitivă (115 acte materiale).
În acest context, lucrătorii de poliție, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației, au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier.
Inculpații Ciolpan Iulian, Greaca Marius-Laurențiu, Covasan Dragomir – Loredan și Berbec Ionuț-Alexandru au falsificat procesele verbale de constatare a contravenției cu ocazia întocmirii acestora, prin atestarea în cuprinsul lor a unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecința reducerii amenzii.
La datele de 25.04.2016 și 29.04.2016, inculpații Greaca Marius-Laurențiu și Neamțu Constantin au remis o parte din sumele de bani primite cu titlu de mită de la conducătorii auto verificați inculpatului Andronic Viorel, în legătură cu atribuțiile acestuia de coordonare a activității Biroului rutier și controlul asupra agenților din cadrul biroului.

 

În cauză, se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

 

Articolul anterior

Ce a făcut deputatul PNL Mugur Cozmanciuc în cei 4 ani de mandat! Care este crezul parlamentarului liberal!?

Articolul următor

Ambasadorul Sloveniei s-a întâlnit cu primarul municipiului Piatra Neamț! Discuții pe turism și investiții!

Un comentariu

  • Le recomand cu mare placere sa citeasca unul din volumele editate de subsemnatul in anii 2009 si 2010, iar atunci vor intelege multe!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *