ISSN 2457 - 3973

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat proiectul de lege privind DATA ALEGERILOR LOCALE

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale. Potrivit proiectului, alegerile pentru primari, președinții consiliilor județene, consilierilor locali și consilierilor județeni vor avea loc pe 27 septembrie 2020!

”Data desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte în ziua de duminică, 27 septembrie 2020, pentru:

a) consiliile locale ale comunelor, ale oraşelor, ale municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti;

b) primarii comunelor, oraşelor, municipiilor şi ai sectoarelor municipiului Bucureşti;

c) Consiliul General al Municipiului Bucureşti;

d) primarul general al municipiului Bucureşti;

e) consiliile judeţene;

f) preşedinţii consiliilor judeţene”, se arată în proiectul AEP.

Proiectul de lege ar trebui să intre în vigoare cel târziu la data de 29 iulie 2020, fie prin decizia Guvernului, așa cum s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, fie prin votul Parlamentului.

Acest proiect de lege prevede şi o serie de măsuri tehnice de natură să îmbunătăţească modul de derulare a alegerilor locale din 2020.

“La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, sediile secţiilor de votare pot fi amplasate şi în construcţii uşoare, containere de locuit, corturi şi altele asemenea, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente. La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, primarii au obligaţia de a asigura organizarea secţiilor de votare cu respectarea standardelor minimale stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă”, se menționează în proiect.

 

Articolul anterior

COD ROȘU de furtună, vineri seara, pentru mai multe localități din Neamț

Articolul următor

Inundații în mai multe localități din Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *