ISSN 2457 - 3973

Bătrână din Săvinești, înșelată cu 6.000 euro prin metoda ”Accidentul”

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați, pe 20 aprilie, cu privire la comiterea a cinci tentative de înșelăciune prin metoda „Accidentul”.

Imediat după primirea sesizărilor, polițiștii au constituit filtre pe raza localității Săvinești, reușind oprirea în trafic a unui autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Piatra Neamț. De asemenea, după controlul efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit o cutie metalică în care se afla o sumă de bani.

Verificările au relevat faptul că bărbatul ar fi primit o solicitare de la o persoană să preia un colet din localitatea Săvinești, pe care urma să-l transporte în județul Iași.

În vederea documentării activității infracționale a celor implicați, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești împreună cu cei de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman s-au deplasat în județul Iași, unde au depistat în flagrant delict o tânără de 18 ani și un bărbat de 39 de ani, ambii din Iași, în timp ce ridicau coletul de la conducătorul auto.

Din cercetări au reieșit indicii că, un bărbat de 29 de ani, aflat în stare de deținere, incarcerat în alte cauze, ar fi indus în eroare persoanele vătămate, printre care și o femeie de 83 de ani, din Săvinești, contactându-le la telefon și spunându-le că o persoană apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav.

Pentru înlăturarea consecințelor penale ale accidentului, precum și sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenția personalului medical, victimelor le-ar fi fost solicitate diverse sume de bani.

Prin activitatea infracțională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 6.000 de euro, care a fost recuperat integral de polițiști și restituit femeii.

Cele două persoane din Iași au prezentate de polițiști Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, fiind bănuite de comiterea infracțiunii de complicitate la înşelăciune, procurorul de caz infirmând reținerea acestora.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Articolul anterior

Din 15 mai se ridică restricțiile de circulație a persoanelor dar masca devine obligatorie în spații închise!

Articolul următor

Cozmanciuc: ”Guvernul PNL vine cu o soluție utilă pentru producătorii și furnizorii români de echipamente medicale!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular